6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Şehit Aileleri: Sıra, kana doymayan vampirde!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) bölücü örgüt elebaşı Abdullah Öcalan hakkında verdiği karara bir tepki de Erzurumlu şehit ailelerinden geldi. Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, "Öcalan insanlık tarihinin en büyük teröristi, Türk kanına doymayan vampir, bir şerefsizdir. Şehit aileleri olarak Ermeni uşağının yeniden yargılanmasını kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, terörist başı Öcalan davasının ulusumuzun acı ve ıstırapla izlediği bir dava olduğunu belirterek, "Vatan haini Öcalan dosyasında 30 bin insanımızın kanı ve şehit ailelerimizin yası mevcuttur. Asker, polis çocuk, genç ihtiyar ayrımı yapmadan katliam yapan terörist Öcalan insanlık tarihinin en büyük teröristi, Türk kanına doymayan vampir, bir şerefsizdir. Şehit aileleri olarak Ermeni uşağının yeniden yargılanmasını kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Tetik, dernek binasındaki şehit fotoğraflarını göstererek, "Bunlar bizim çocuklarımız. Bizim rızamız olmadan terörist başını yargılamak kimsenin haddi ve görevi değildir. Bakınız binlerce PKK’lı cezaevlerinden çıkarıldı. Leyla Zana ve arkadaşları serbest bırakıldı. Sıra terörist başı Öcalan’a geldi. Avrupa Birliği’nin dayatmalarıyla terörist Öcalan’ın projelerini bu hükümetler tek tek uygulamaktadırlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 13:25:03
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 19:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?