4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Şehit ailelerinden sert tepki

ŞEHİT AİLELERİNDEN SERT TEPKİ

Erzurum'daki Şehit Aileleri, Kandil ve Mahmur'dan gelen ve DTP'lilerin "Barış Grubu" grubu olarak nitelendirdiği 34 terör örgütü üyesinin teslim olmalarının şenlik havasında yapılmasına tepki gösterdi.

Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, gelişmelerin şehitlere yapılan en büyük ihanet olduğunu ifade ederek, "Bu gelenler Hac'dan gelen hacı adaylarımız değil. Bu gelenler askerden terhis olan askerlerimiz değil. Bu gelenler askerimize, polisimize, sivil vatandaşlarımıza kurşun sıkan şehit olmalarına neden olan vatan haini teröristlerdir. Hainleri karşılama töreninde bir tek Bakanlar yoktu. Eli kanlı hainler barış elçisi kisvesi altında dağdan indi. Şehitlerimizin kemikleri sızladı. Kürt açılımından cesaret alan PKK'lılar Türkiye'ye girdi. Teröriste kırmızı halı sermedikleri kaldı. Binlerce askerimizi şehit eden anne, babalara evlat acısı yaşatan PKK'lılar, Türkiye'ye girerken davul zurna eşliğinde karşılandı ve acıdır ki 7 bin askerimizin şehit düştüğü terör belasında karşımızda muhatap olarak Apo ve Barzani var. Pazarlık onlarla yapılıyor ve yapılmaktadır. Bu ülke bu kadar mı küçük düşürülür? En büyük ihanettir. Terörle devletine baş kaldırmış vatanına ihanet etmişlerle muhatap olmak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, şehitlere yapılan en büyük ihanettir. Askerimize, polisimize kurşun sıkan hainlere bayram havasında özel karşılama töreni yapılmasını şiddet ve nefretle kınıyorum. PKK'lıların ellerini kollarını sallayarak gelişi vatandaşlarımızı isyan ettirdi" dedi.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Tetik, yaşanan gelişmelere tepki koymak adına Erzurum'da geniş katılımlı bir yürüyüş yapmayı planladıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 13:07:05
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 15:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?