4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Şehit ateşi Erzurum'u yaktı

HAKKARİ’nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütünün saldırısı sırasında şehit askerlerden birinin Erzurumlu onbaşı Mesut Kazanç (24), diğerinin ise Ağrı’nın Hamur ilçesinden er Ramazan Akın (20) olduğu belirlendi.

Erzurum’un Konaklı Mahallesinde yaşayan onbaşı Mesut Kazanç’ın ailesine haber vermek üzere 9’uncu Kolordu Komutanlığından subaylardan oluşan bir ekip saat 15.00 sıralarında Çat İlçesine doğru hareket etti. Ambulans ve sağlık görevlilerinin de aralarında bulunduğu ekip, Palandöken Dağı eteklerindeki Konaklı Köyüne yönlendi.

Dozerin kar temizlemesinin ardından konvoyun köye girişi sırasında bir çocuk, asker selamı vererek konvoyu karşıladı. Subaylar, doktorlarla birlikte Maşuka- Şevket Kazanç çiftinin evine doğru gittiler.

TEK OĞLUNU KAYBEDEN BABA BAYGINLIK GEÇİRDİ

Tüm köyden ağlama sesi yükselirken, beş kız babası Şevket Kazanç, tek oğlunun şehit olduğu haberini alınca baygınlık geçirdi ve kendini yerlere attı. Anne ve kız kardeşleri, gözyaşlarına boğulurken, subaylar ve sağlık personeli aileyi teselli etmeye çalıştı.

Bekar ve Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olan 91/1 tertip onbaşı Mesut Kazanç’ın anne, baba ve kız kardeşleri rahatsızlanınca ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Beyin damarlarında rahatsızlığı bulunan Şevket Kazanç ile eşi ve 5 kızı Meraşal Fevzi Çakmak Askeri Hastanesinde tedavi altına alındı.

...
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2011 Çarşamba 18:22:20
Güncelleme :27 Ekim 2011 Perşembe 12:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdinç ERZURUMLU IP: 95.10.195.xxx Tarih : 20.10.2011 16:34:08

ERZURUMLU VE  TÜRKİYE KAN AĞLIYOR  YAZIK BU FİDANLARA

___________NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE________________