7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Şehit cenazesinde gözyaşı sel oldu

Mardin'de kaza kurşunu sonucu şehit olan Jandarma Er Erdem Şimşek, memleketi Erzurum'un Olur ilçesine bağlı Ormanağzı köyünde toprağa verildi.


Mardin'in Ömerli ilçesi Jandarma Karakolunda askerlik yapan 11 aylık asker Jandarma Er Erdem Şimşek, silahıyla oynarken ateş alması sonucu şehit oldu. Şehit askerin cenazesi bugün Olur ilçesine getirildi.

İlçe merkezinden alınan cenaze ailesinin Ormanağzı köyündeki evine son kez getirildi. Şehit askerin babası Gürsel Şimşek, "Vatan sağ olsun, oğlumun kalan 4 aylık askerlik görevini de ben yaparım" diye gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağlayan anne Zehra Şimşek ise oğlunun şehit olacağını rüyasında gördüğünü söyledi.


Biri kız, ikisi erkek 3 kardeşin en büyüğü olan şehit Erdem Şimşek'in cenazesi namaz kılınmak üzere köy ilköğretim okulu bahçesine götürüldü. Burada okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Erzurum İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Erkul, Olur Kaymakamı Selim Palamut, Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Namaz sonrası omuzlara alınan tabuta son bir kez sarılan baba Gürsel Şimşek oğluyla vedalaştı. Şehit askerin naaşı köy mezarlığında gözyaşları ve dualar arasında toprağa verildi

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 20:13:51
Güncelleme :3 Eylül 2008 Çarşamba 20:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hikmet acar IP: 88.252.72.xxx Tarih : 5.09.2008 10:50:59

Allah rahmet eylesin.yakınlarına allah sabır versin