4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Şehit evlerinde buruk bayram

BAŞKAN CENGİZ’DEN ŞEHİT AİLELERİNE BAYRAM ZİYARETİ…

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçedeki şehit ailelerine ve hastalara bayram ziyaretinde bulundu.

Beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tünay Şenocak, İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdulsettar Demir ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Müjgan Bayraktar ile birlikte ilçedeki şehit ailelerini ziyaret eden Başkan Cengiz, “Vatan için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların acılarını her zaman yüreğimizde hissederken, geride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkmak bizlerin asli görevidir.” dedi.

Şehitliğin çok yüksek bir mertebe olduğuna vurgu yapan Başkan Cengiz, “Her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu vatan bizlere onların emanetidir. Onların geride bıraktıkları anne, babaları, eşleri, çocukları ve kardeşlerine sahip çıkmak bizlerin en önemli sorumluluklarındandır. Ziyaretler gerçekleştirerek onların acılarını hafifletmeyi görev biliyoruz. Vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayıp, aziz hatıralarını yüreğimizde her zaman yaşatacağız.” diye konuştu.

CENGİZ: BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİNİZ VAR

Şehit ailelerine yaptığı ziyarette onların acılarını yürekten paylaştığını dile getiren Başkan Cengiz, “Biz de sizlerin evlatlarınız, kardeşleriniz, çocuklarınız… Kapılarımız sizlere her zaman açık… Başımızın üstünde yeriniz vardır. Sorunlarınız, sıkıntılarınız ve istekleriniz bizlerin öncelikleridir. Sizlerin isteklerini yerine getirmek, bizler için görevlerin en kutsalı olacaktır. Bayramlarda ve belirli aralıklarla ziyaretler gerçekleştirip sizlerin acılarını hafifletmek en önemli görevlerimiz arasındadır.” ifadelerini kullandı.

ARTIK ANALAR AĞLAMASIN, AMA…

Başkan Cengiz ve beraberindekilerin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren şehit aileleri demokratik açılım sürecine de destek verdiler. Artık anaların ağlamasını istemediklerini dile getiren şehit yakınları, “Bu vatan toprağı üzerinde tek millet, tek devlet ve tek bayrak altında yaşamak istiyoruz. Ne Türk, ne de kürt anası ağlamasın. Bizler çocuklarımızı şehit verdiğimizden beri yüreğimiz yanıyor, içimiz kan ağlıyor. Artık başka anaların ağlamasını istemiyoruz.” dediler.

Terör örgütü üyelerinin dönüşünün zafer edasıyla kutlanmasından rahatsız olduklarını dile getiren şehit yakınları, “Onların bayram havasında karşılanmaları acılarımızı tazeledi. Kanın durması için dağdan inmeliler ve pişmanlıklarını ifade etmeliler. Ancak bunu yaparken ellerinde Türk bayrakları ile gelmeliler. Bu bayrak altında birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı kabul etmekten başka çareleri yok.” ifadelerini kullandılar.

DEMOKRATİK AÇILIM YANLIŞ YORUMLANIYOR

Demokratik açılım süreci ile ilgili de açıklama yapan Başkan Cengiz, bu sürecin yanlış yorumlandığına vurgu yaparak, “Sayın Başbakanımız tarihi bir adım attı. Çünkü millet olarak artık anaların ağlamasını istemiyoruz. Demokratik açılım sürecinde de elbette ki bu ülkenin askerine, polisine, vatandaşına kurşun sıkanlar yargılanacak ve hak ettikleri cezayı alacaklardır. Süreç kapsamında dönen her örgüt mensubu masum muamelesi görmeyecektir. Suça ve eyleme karışanlar cezalarını alacaklardır. Sayın Başkanımız ve AK Parti iktidarı bu ülkenin birliğini ve dirliğini bozacak hiçbir planın içerisinde asla yer almazlar.” diye konuştu.

Başkan Fatih Cengiz, belediye termal tesislerinden şehit aileleri, gaziler ve engellilerin ücretsiz yararlandığına da vurgu yaparak, şehit ailelerini termal tesislere davet etti.

Şehit ailelerinin ardından Kurban Bayramı’nı hasta yatağında geçiren ilçe sakinlerini de ziyaret eden Başkan Cengiz ve beraberindekiler, hem bayramlarını kutladı, hem de geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

BAŞKAN CENGİZ’DEN ŞEHİT AİLELERİNE BAYRAM ZİYARETİ…
BAŞKAN CENGİZ’DEN ŞEHİT AİLELERİNE BAYRAM ZİYARETİ…
BAŞKAN CENGİZ’DEN ŞEHİT AİLELERİNE BAYRAM ZİYARETİ…
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2009 Pazartesi 14:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?