4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Şehit madalyaları yerlerde!

Erzurum'da Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Habur Sınır Kapısı'nda yaşananları dernek kapısına temsili kilit vurup, şehit madalyalarını Karskapı Şehitliği'ne bırakarak protesto etti.

Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hatem Tetik, dernek binası önünde yaptığı açıklamada, 19 Ekim'de terör örgütü PKK üyesi teröristlerin Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapmalarının ve söz konusu teröristlerin karşılanmalarının şehit ailelerinin içini sızlattığını söyledi.

Yaşanan olayın şehit analarının, babalarının, eşlerinin ve yetimlerinin kanayan yaralarına tuz bastığını ifade eden Tetik, "Gazilerimizin o bölgede kalan uzuvları, teröristlere bu imkanı sağlayan siyasilerden hem bu dünyada hem de öbür dünyada davacı olacaktır. Şehit ve gazilerin kanları bu senaryoların altına imza atanları boğacaktır. İmralı'da yatan vatan haini teröristbaşının emriyle Habur Sınır Kapısı'ndaki teröristlerin teslim alma töreninde siyasi otoritenin bir eksikliğini gördük. Hükümet teröristleri teslim almamıştır. Teröristler, hükümeti teslim almıştır. Bu da vatanın kutsallığına inananları incitmiştir" dedi.

Daha sonra Tetik ve beraberindeki şehit aileleri, Karskapı Şehitliği'ne giderek, kendilerine verilen şehitlik madalyalarını burada bulunan Şehitlik Anıtı önüne bıraktılar. Ardından 1997 yılında Şırnak'ta şehit olan Tuncay Yurdagül'ün kardeşi Selma Yurdagül, yazdığı şiiri okudu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 15:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?