7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Şehit ve gaziler albümü yapıldı

Erzurum'un Kazım Karabekir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Erzurum Şehit ve Gaziler Albümü' için düzenlenen tanıtım toplantısında duygu dolu anlar yaşandı. Palandöken Dedeman Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına şehit aileleri ve yakınları katıldı. 

Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin tanıtım toplantısı başlamadan önce şehit aileleri ve yakınlarının masalarını tek tek ziyaret ederek şehit çocuklarına harçlık dağıttı. 

Başkan Şahin, tanıtım toplantısının açılışında yaptığı konuşmada vatan uğruna can veren şehitleri minnet ve şükranla andıklarını belirterek, "Burada bizim amacımız kimsenin acısını tazelemek değil. Vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizi hatırlamak ve onların geride bıraktıkları yakınlarıyla dertleşmek" dedi. 

Başkan Şahin, "Son otuz yıldır, bu aziz milletin başına bela olan terörist örgütün hain emellerine ulaşmasının önünde vatanı savunma görevlerini her zaman kahramanca yürüten şanlı ordumuzun ve halkımızın dirayetli ve vakur duruşu engel olmuştur, olmaya da devam edecektir. Şunu herkes bilsin ki; büyük komutan, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni hiç bir güç parçalayamayacaktır. Bu niyette olanlar da hain emellerine ulaşmadan derslerini alacaklardır" diye konuştu.

ŞEHİT YAKINLARI BAYILDI
Şehit aileleri adına bir konuşma yapan şehit Jandarma Üsteğmen Erol Karadağ'ın kardeşi Nuran Karadağ ise şehit bacısı olduğu için gurur duyduğunu belirterek, "Bu vatan için can veren bütün Mehmetçiklerimizi saygıyla selamlıyorum. Türk milletinin içindeki bu vatan ve bayrak sevdası olduğu sürece hiçbir güç ülkemizi parçalayamaz. Bu uğurda can veren bütün Mehmetçikler huzur içinde. Hiçbirinin gözleri arkada kalmasın. Onların bize emanet bıraktıkları vatanımız emin ellerde ve kanları asla yerde kalmayacak" dedi. 

Tanıtım toplantısındaki slayt gösterisi esnasında salonu dolduran şehit yakınları ve diğer konuklar gözyaşlarını tutamadı. Müzik eşliğindeki slayt sunumunu izleyen şehit eşlerinden Nezahat Üstündağ bayıldı. Bir anda oturduğu masanın önüne yığılan Üstündağ'ın yardımına diğer şehit yakınları yetişti. Toplantı salonuna çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Üstündağ'ın tansiyon hastası olduğu ve ortamdan etkilenerek baygınlık geçirdiği bildirildi. 

Kazım Karabekir Belediyesi tarafından hazırlanan Erzurum Şehit ve Gaziler Albümü Tanıtım Toplantısı'na Milletvekili Muhyettin Aksak, Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Salın, Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, Palandöken Belediye Başkan Vekili Settar Demir, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, bazı bürokratlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 19:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?