7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Şehitler şehitlik köşesinde yaşayacak

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Erzurum Şubesi'nde, terör örgütü tarafından şehit edilen 254 asker, polis ve öğretmenlerin resmi, oluşturulan şehitlik köşesinde sergilenmeye başlandı.

Dernek Başkanı Hatem Tetik, 9'ncu Kolordu Komutanlığı’nın katkılarıyla şehitlik köşesinin yaptırıldığını belirtti. Amaçlarının şehitlerin hatırasına saygı duymak, onların isimlerini unutmamak ve unutturmamak olduğunu dile getiren Tetik, "Dernek binamızda şehitlerimizin hatıralarını yaşatacak bir köşemiz yoktu önceden. İç Tedarik Bölge Başkanımızın yardımlarıyla oluşturduğumuz şehitlik köşesinde, vatan, bayrak ve ülke savunmasında canlarını veren askerlerimiz ile polis ve öğretmenlerimizin resimleri yer alıyor." dedi.

Erzurumlu şehitlerin isim, künye ve resimlerinin yer aldığı 'Şehit ve Gaziler' albümü çıkartacaklarını da ifade eden Tetik, "Son 11 yılda şehit düşen asker ve polislerimizin resminin ve künyelerinin bulunduğu bir albümüz yoktu. Bu ayın sonunda Erzurumlu bütün şehit ve gazilerimizin bilgi ve resimlerinin yer aldığı 'Şehit ve Gaziler' albümünü çıkartacağız. Albümü bütün il valiliklerine ve ülke genelindeki şehit ailelerine dernekleri ile şehit yakınlarına vereceğiz. Bizler şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Albümün hazırlanmasında bizlere maddi kaynak temin eden Kazım Karabekir Belediye Başkanı'na da teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 18:09:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.240.xxx Tarih : 18.06.2008 11:15:30

Hocam tebrık ederım sehıt ve gazilerımıze sahıp cıkmamız lazım ve onların manevı huzurlarını yaşatmamız lazım