6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Şehitler ve gaziler unutulmadı

Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, Vatan topraklarını işgale, bölmeye ve bu topraklarda Türk Milletinin varlığını, birliğini ortadan kaldırmaya kalkışanlara karşı, canlarını siper ederek bu şanlı mücadele sırasında şehit olan, yaralanan ya da sakatlanan gazilerimizi unutmanın mümkün olmadığını söyledi.


“Bugün, millet olarak, birlik ve beraberlik içinde bağımsız ve hür yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz” diyen Birdal, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de "Gazi"lik unvanının da verildiği gün olan Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Birdal, “Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlı mücadele bağımsızlığımızı bugünlere taşımıştır” dedi.


Birdal, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Şehit ve gazilerimizin, vatan savunması için verdiği kutsal mücadele, dünya tarihinde milletçe övünç duyduğumuz kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yer almıştır. Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlı mücadele bağımsızlığımızı bugünlere taşımıştır.
Şehit ve gazilerimiz, vatan topraklarında gelecek nesillerin mutlu, huzurlu ve bağımsız bir şekilde yaşamasını sağlayan ülke sevdalılarıdır. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin dün cephede vermiş oldukları şanlı mücadele, bugün Anadolu topraklarında yetişen milyonlarca vatan evladına ilham kaynağı olmuştur.
Bugün PKK terör örgütüne karşı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, polisimizin güvenlik güçlerimizin vermiş olduğu mücadele ruhu o günkü mücadele ruhunun aynısıdır. Türk Milleti var oldukça, bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya çalışanların bütün çabaları kursaklarında kalacaktır. Ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, millî birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde sergilenen fedakarlık ve kahramanlıklar hafızalarımızdan asla silinmeyecektir. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle; hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 16:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.242.xxx Tarih : 19.09.2008 16:28:53

VATAN SİZE MINNETTAR ŞEHITLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ.