4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Sel kurbanı kız toprağa verildi

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde meydana gelen selde hayatını kaybeden ve ancak 8 gün sonra bulunabilen Berna Çakar, anne, baba ve kardeşlerinden sonra bugün Yiğittaşı köyünde toprağa verildi.

Baba Fatih Çakar daha iyi şartlarda yaşayabilmek ve çocuklarını okutmak için 4 yıl önce Tekirdağ'a göç etti. Fatih Çakar, İstanbul ve Trakya'da geçtiğimiz hafta yaşanan selde ailesiyle birlikte sel suları altında kaldı. Sel suları, kendisiyle birlikte 5 kişilik ailesini de yuttu.

Daha önce baba, anne ve 2 kız kardeşin defnedildiği ailenin son ferdi Berna da bugün toprağa verildi. Çalıştıkları çiftlikte sel sularına kapılan ailenin 5 ferdi de hayatını kaybetmişti. Tam 8 gün sonra, evlerinin 1,5 kilometre uzağında, çamurların arasından çıkarılan Berna Çakar bugün yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sabah Türk Hava Yolları'na ait uçakla Erzurum'a getirilen cenaze, buradan alınarak Yiğittaşı köyüne getirildi. Berna, köy camiinde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedildi.

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Veysel Murat Tuğrul'un da katıldığı cenaze töreninde dede Vahdettin Çakar, ancak yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 13:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tuncay YAŞAR IP: 78.167.171.xxx Tarih : 23.09.2009 14:35:51

Allah gani gani rahmet eylesin büyük bir talihsizlik elim bir olay mevlam ölenlere rahmet kalanlara sabırlar ihsan eylesin.