7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Sel tarım arazilerini vurdu

ERZURUM'DA SEL TARIM ARAZİLERİNİ VURDU

Erzurum'un Narman ilçesinde etkili olan sağanak yağmur ilçe merkezi ve Şekerli beldesinde tarım arazilerini sular altında bıraktı.

Narman'da dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış ilçe merkezinde bazı evlerin su altında kalmasına neden olurken, gece boyunca devam eden yağmur binlerce dönüm tarım arazisini de sular altında bıraktı.

Yağmur Narman-Pasinler karayolunun 18'nci kilometresinde heyelana sebep olurken dere kenarında bulunan ağaçların köklerinden ayrılmasına neden oldu. Selden zarar gören vatandaşlar sel sularına kapılan ağaçlarını kurtarmak için yaşadıkları tehlikeye rağmen büyük bir çaba gösterdiler.

Narman Kaymakamı Alper Tanrısever ve Şekerli Belediye Başkanı Ferkan Akbulut sabah erken saatlerde sel suları altında kalan arazileri gezerek incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Akbulut yaptığı açıklamada, "Her yıl bahar ve güz aylarında bu gibi sel baskınlarıyla karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımızın tek tesellisinin hasat zamanı olmaması nedeniyle büyük bir bölümü çayır olan araziler zarar gördü. DSİ tarafından bu yıl içerisinde 2 kilometrelik bir mesafenin dere ıslah çalışmaları başlayacaktı ancak bu durumu da DSİ ye ileterek ıslah edilecek mesafenin yaklaşık 7 kilometre olarak bir çalışma yapmaları için gayret sarf edeceğiz. İlçe kaymakamızla beraber selden zarar

gören araziyi gezdik gerekli yerlere ileterek sorunun takipçisi olacağız" dedi.

Kaymakamı Alper Tanrısever ise, "Bu mevsimlerde iklim şartlarına bağlı olarak bu tür sorunla karşılaşılmakta. Önemli olan İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından zarar gören arazilerin tespitinin yapılarak vatandaşlarımızın zararlarının karşılanması konusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz" diye konuştu.

ERZURUM'DA SEL TARIM ARAZİLERİNİ VURDU
ERZURUM'DA SEL TARIM ARAZİLERİNİ VURDU
ERZURUM'DA SEL TARIM ARAZİLERİNİ VURDU
ERZURUM'DA SEL TARIM ARAZİLERİNİ VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 16:17:01
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 22:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?