7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Selvinaz'ın umutlu bekleyişi

Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Türkiye'nin 5'inci yüz nakli, 18 yıl önce av tüfeğiyle intihara kalkışan ve yüzünün bir bölümü parçalanan 37 yaşındaki Selvinaz Mert'e umut oldu.

Erzurum'un Akdağ Köyü'nde oturan ve 18 yıl önce ailesiyle tartışması sonucu intihara kalkışan Selvinaz Mert'in yüzünün bir bölümü tahribata uğradı. Erzurum'a miting için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aracılığıyla Antalya'ya gelen ve yüz nakli yapılması umuduyla Akdeniz Üniversitesi'ne başvuran Mert, Türkiye'de 5'incisi yapılan nakil operasyonunun heyecanını yaşayanlar arasında yer aldı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin 27 yaşındaki Recep Sert'e gerçekleştirdiği operasyonun sonucunu hastane bahçesinde heyecanla bekleyen Mert, doktorların kendisine de yüz nakli yapmasının ümidini yaşadığını söyledi.

'TOPLUM İÇİNE GİREMİYORUM'

Türkiye'de 5'inci yüz nakli yapılan Recep Sert'in ameliyatının sonucunu beklediğini anlatan Mert, 16 gün önce geldiği Antalya'da başvurusunu yaptığını, ancak nakil olup olmayacağı konusunda bilgisi olmadığını söyledi.

Yüzünden dolayı toplum içerisine girmekten çekindiğini anlatan Selvinaz Mert, yüz nakli yapılması halinde hayatını akışına bırakarak normal bir yaşam sürmek istediğini anlattı. Mert, kendisine yüz nakli yapılmasının hayalini kurduğunu, yüzünün şeklinin nasıl olacağını şimdiden hayal ettiğini aktardı.

DHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2013 Perşembe 17:56:29
Güncelleme :18 Temmuz 2013 Perşembe 17:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?