4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Semt garajları kaderine terk edildi

Erzurum’daki semt garajlarının bakımsızlığı ve ulaşım konusunda yaşanan sorunlar vatandaşları zor durumda bırakıyor.


Gölbaşı, Mahallebaşı ve İstanbul kapı semtlerindeki semt garajlarının yıllardan beridir kaderine terk edildiğini savunan vatandaşlar, garajlarda düzenleme yapılarak yaşanan sıkıntıların giderilmesini istiyor.
Her üç semt garajında da yazıhanelerin olmadığı olanlarında bakımsız ve kullanılamaz durumda olduğunu söyleyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin bu konuda bir an önce harekete geçerek semt garajlarına modern bur görünüm kazandırması gerektiğini belirtiyorlar.


Erzurum Şehirlerarası Otobüs terminalinin de semt garajlarından farksız olduğunu söyleyen Erzurumlular, “Erzurum’un yıllardan beridir büyük bir önem arz eden sorunlarından biri olan otogar ve semt garajları problemi bir an evvel giderilmelidir. 2011 yılında olimpiyatlara ev sahipliği yapacak kentin garajları ilkel ve sağlıksız durumdadır. İlgilileri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz” dediler.
Semt garajlarından seyahat etmek isteyen yolcular için kent merkezinin farklı noktalarından bu garajlara gelebilmenin zor olduğunu da belirten vatandaşlar, garajlara ulaşım noktasında da Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden yeni bir düzenleme beklediklerini söylediler.


Semt garajlarında yeterli güvenlik önlemi olmadığını hatta yolcuların bu garajlara gelme konusunda tereddüt duyduklarını ifade eden vatandaşlar, bir çok yolcunun garaj dışında merkezi noktalardan otobüslere binmeyi tercih ettiğini kaydettiler.
Semt garajlarında faaliyet gösteren yazıhane sahipleri ise işsizlikten yakınarak garajlara kimsenin gelmemesinden yakınıyorlar. Yağmur ve toz altında hizmet ettiklerini belirten işletmeciler, garajların bakımsızlığı ve yetkililerin ilgisizliği nedeniyle garajların kaderlerine terk edildiğini savunuyorlar.

İha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 12:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?