4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Şenkaya festivalle şenlendi

Şenkaya Kültür Sanat Festivali yapıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı festivaldeki coşkuyu yağmur bile engelleyemedi. Şenkaya Orman içinde yapılan festivale Azerbaycan Devlet Halk Dansları topluluğu ve Kültür Bakanlığı sanatçıları katıldı.

TRT Ankara Radyosu THM Sanatçısı Semra Algül'ün de konuk olarak katıldığı festivale THM Sanatçısı Şeyda Erdal ve yöre sanatçıları da renk kattı.

Cirit ve güreş müsabakalarının renk kattığı festivalde sahne alan halk ozanları Nuri Çırağı, Erol Şahiner ve Zeki Erdali aşıklık geleneğinin en güzel örnekleri ile festivale katılanlara güzel anlar yaşattılar.

Akşam saatlerinde yaşanan yağmur sürprizi festivalin coşkusuna engel olmadı. Yağmurun dinmesini çadırlarında ve arabalarında bekleyen katılımcılar, neşeli günler geçirdiler.

Geçtiğimiz yıl da Şenkaya Kültür Sanat Festivaline iştirak eden, Azerbaycan Kültür Bakanlığı Devlet Halk dansları topluluğu bu yıl daha kalabalık iki ayrı grupla festivalde yeraldı. Büyükler ve küçüklerden oluşan iki ayrı halk dansları topluluğu yaptıkları gösterilerle seyredenlerden büyük alkış topladı.

FESTİVALİN KAPANIŞINI ÜNLÜ TÜRKÜCÜ SELAHATTİN ALPAY YAPTI

Festivalin son günü olan Pazar gününde şenliklere katılan Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçısı Selahattin Alpay, özellikle doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerine ait birbirinden güzel türkü ve deyiş ve halay türküleri ile coşkuyu artırdı. Aralıksız yağan yağmura karşın inatla bekleyen Şenkayalılar, Selahattin Alpay'ın seslendirdiği türkülerle halay çektiler.

FESTİVALLER BİRLİĞİMİZİ PERÇİNLİYOR

Bu yıl beşincisi yapılan Şenkaya Kültür ve Sanat Festivalinde konuşan Belediye Başkanı Görbil Özcan, Şenkaya'nın Türkiye'nin hemen her köşesinde bir insanının bulunduğuna dikkat çekerek, “Temmuz ayında ilçeye gelen binlerce hemşehrimizle hem yeniden buluşuyor, hem de birlik ve beraberliğimizi perçinliyoruz.”dedi.

Şenkaya'nın ilçe olduğu 1946 yılından daha önceki yıllara kadar Panayır geleneğinin sürdüğünü, son beş yıl içerisinde de bu geleneği festival olarak devam ettirdiklerini belirten Görbil Özcan, “Bütün hemşehrilerimizle bir araya gelerek hasret gideriyor, eğleniyor, geleneksel kültürümüzü devam ettiriyor ve kısa bir dönem de olsa ilçeye ekonomik girdi sağlıyoruz.”diye konuştu.

YÜKSEK OKUL MÜJDESİ

Belediye Başkanı Görbil Özcan, Türkiye'nin okur-yazarlık sıralamasında ilk sırada yar alan Şenkaya'nın bu özelliğini sürdürmekte kararlı olduğunu ifade ederek, yeni açılacak Sağlık Meslek yüksek okulunun da müjdesini verdi. Daha önce Anadolu Lisesi açılması müjdesini verdiklerini belirten Özcan, YÖK'ün aldığı kararla yeni öğretim yılında Sağlık Meslek Yüksek Okulunun da ilçede eğitim-öğretime başlayacağını söyledi.

TÜRKİYE'NİN EN COŞKULU FESTİVALLERİNDEN BİRİSİ

Şenkaya'da bu yıl beşincisinin yapıldığı Kültür-Sanat festivalinin, belki de Türkiye'de yapılan en coşkulu ve halkın katılımının en yoğun olduğu festivallerden birisi olduğuna dikkat çeken Şenkaya Kaymakamı Hilmi Yamlı; “Üç gün süren festivalde yaşanan coşku en üst düzeyde olmasına karşın, en ufak bir tatsızlık yaşanmaması bizi sevindirmiştir. Türkiye'nin en yüksek okuma-yazma oranına sahip Şenkaya halkının gerçekleştirdiğimiz Kültür-Sanat festivaline katılımı ve coşkusu mutluluk vericidir.”dedi.

Şenkaya Kaymakamı Hilmi Yamlı, bu arada inşaatı başlatılan yaşlılar evinin de kısa sürede hizmete gireceğini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 23:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?