4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Şenkaya'da Türkü Yarışması

Erzurum’un Şenkaya ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Türkü yarışmasında ilköğretim okulu öğrencileri yarıştı.

Şenkaya İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen türkü yarışması Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen türkü yarışmasına çevre ilçelerdeki Yatılı Bölge İlköğretim Okulu öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Türkü yarışmasından önce konuşan Şenkaya Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, çalışkan ve başarılı bir nesil yetiştirebilmenin önemine değindi. Yamlı, bugünün dünyasında en büyük düşmanın cehalet ve tembellik olduğunu ifade etti.
Kaymakam Ömer Hilmi Yamlı, Şenkaya’ya modern bir salon kazandırılmasında büyük katkısı olan Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök’e hizmetlerinin anısına bir plaket verdi.

Bir zamanlar görev yaptığı ilçede plaket aldığı için duygulanan vali yardımcısı Gök, “Bir gün tekrar Şenkaya’ya gelip bir plaket alacağımı hiç düşünmemiştim. Şenkaya Kaymakalığı görevini yürütürken başladığımız bu salon, Erzurum Vali Yardımcılığına giderken yarım kalmıştı. İlk işimiz bu salonun tamamlanmasıydı. Ciddi gayretler sonucu bölgede eşine rastlanılmayan oldukça modern ve Şenkaya’ya yakışır bir salon yaptırdık. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.”dedi.

Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan da ilçeye katkılarından dolayı vali yardımcısı Mehmet Gök’e plaket verdi.
Öte yandan ilçeye yönelik gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı Kaymakam Yamlı Belediye Başkanı Özcan’a, Belediye Başkanı Özcan da Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy’a birer plaket verdi.

Şenkaya İMKB 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerinin Ege yöresine ait folklör gösterileriyle başlayan gece, Şehit İlyas Acar Ana Okulu öğrencisi miniklerin hazırladıkları gösteri ile devam etti.

Şenkaya konulu bir slayt gösterisininde yapıldığı gecede organize edilen Türkü Yarışması’na 15 aday katıldı. Birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği yarışmada öğrencilerin performansı davetliler tarafından büyük beğeni topladı.
Yarışma sonunda birinciliği Çamlıalan Köyü İlköğretim Okulu’ndan İbrahim Paşa kazandı. Bu arada yarışmada ikinciliği Şenkaya İMKB YİBO’dan Ekin Şener, üçüncülüğü ise yine İMKB YİBO’dan Şafak Göktaş kazandı. Ödüllü yarışmada birinciye 750, ikinciye 500, üçüncüye ise 250 TL para ödülü verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 18:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?