6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Serbest bölgeye yeni düzenleme

Erzurum’da fuar alanı olarak kullanılan ve 1995 yılında Doğu Anadolu Serbest Bölgesi’ne tahsis edilen alan Büyükşehir belediyesince yeniden düzenleniyor.

Kurulduğu günden bugüne bir türlü istenilen ticaret hacminin yakalanmadığı Doğu Anadolu Serbest Bölgesi’nde yapılacak olan düzenleme ile uluslararası fuar alanı, lunapark, dinlenme parkı ve sosyal tesislerin yer alacağı bir kompleks olarak inşa edilecek.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, daha önceleri de fuar alanı olarak kullanılan ve yılın sadece bir ayında açık bulunan alanın yapılacak düzenleme ile yılın 12 ayında açık olan kompleks haline dönüştürüleceğini söyledi. Serbest Bölgenin kapatılma kararırın ardından söz konusu bölgede yapılacak çalışmalarla uluslar arası fuar alanı, lunapark, kafeterya, çay bahçeleri ve eğlence merkezlerinin bulunacağı bir sosyal alan oluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Küçükler, “Erzurum’un ihtiyacı olan park, eğlence merkezi, fuar alanını burada yeniden inşa edeceğiz. Yılın tamamında burası açık olacak ve halkımızın hizmetine sunulacak" dedi.

BİR TÜRLÜ İSTENİLEN TİCARİ HACİM YAKALANAMADI

Türkiye’nin 9. serbest bölgesi olarak kurulan Doğu Anadolu Serbest Bölgesi kurulduğu 1995 yılında Türkiye'de ihracatı, yatırımı ve üretimi arttırmak için tesisler yapıldı. Aradan geçen sürede serbest bölge modern alt ve üst yapıya kavuşturulamadı. 5 bin YTL sermaye ile kurulan DASBAŞ ise çalışanın maaşını ödeyemez duruma gelmişti. Doğu Anadolu Serbest Bölgesi'nin 2000 yılındaki ticari hacmi 1 milyon 789 bin dolar, 2001 yılında 1 milyon 881 bin dolar, 2002 yılında 307 bin dolar, 2003 yılında 83 bin dolar ve 2004 yılında sıfır olarak gerçekleşmişti. Geçtiğimiz yıl bölgenin istenilen ticari hacmi yakalayamadığı için işletici firma tarafından kapatılma kararı alınmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 13:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?