6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Sergiye yoğun ilgi var

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ‘Su Medeniyeti’ konulu resim sergisi açıldı. 

Erzurum’da tarihi Çifte Minareli Medresede sergilenen 110 eserle tarihle bu günü birleştirmeye çalıştıklarını söyleyen Vakıflar Genel Müdürlüğü Kültür Tescil Daire Başkanlığı Müdürü Adem Şahin, restore ettikleri eserleri önceki hali ile, restore edilmiş halini halk tanıttıklarını söyledi. 

Çifte Minareli Medreseye açtıkları sergiyle bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydeden Şahin, Vakıflar Genel Müdürlüğünün talimatı ile bu yıl ilk kez sergiyi Anadolu’nun her tarafında açacaklarını kaydetti. 

110 eserden oluşan sergiyle ilgili bilgi veren Şahin, şunları kaydetti: “Sergimizde ağırlıklı olarak restorasyonunu yaptığımız eserlere yer verdik. Özellikle gündemde olan küresel ısınmadan dolayı konu olarak su medeniyetini seçtik. Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapılan, çeşmelerin, su kanallarını, camileri, kuş evlerini, sadaka taşlarını restore ederek, bu eserleri halka sergiliyoruz. Bunların yanında hat eserleri, ebru sanatını tercih ettik. Konumuz su medeniyeti olduğu için, suyla yapılan ebru eserlerine ağırlık verdik. Bu eserlerin bazılarını, Vakıflar haftasında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilerin eserleri oluşturuyor” dedi. 

Su Medeniyeti sergisini vatandaşlar 12 Ekim tarihine kadar gezebilecekler.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 12:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?