4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

'Sevgi Bayrağı' Erzincan'a uğurlandı

Bayrağı, Erzurum’da bugün düzenlenen törenin ardından Erzincan’a uğurlandı.

Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verilmek üzere Samsun'dan yola çıkarılan ‘Sevgi Bayrağı’ dün Erzurum’a getirilmişti. Atatürk'ün Samsun'a çıkışının simgesi olan ‘Sevgi Bayrağı’ bir gün Erzurum’da misafir edildikten sonra düzenlenen törenle Erzincan’a uğurlandı.


Sevgi Bayrağı’nın Erzincan’a gönderilmesi sebebiyle Erzurum Kongre binası önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Erzurum Valisi Sami Bulut, bayrağı öperek Erzurumlu Atlet Hakan Teymur'a teslim etti. Teymur'un ellerinde tarihi kongre binasından çıkarılan Sevgi Bayrağı, Vali Sami Bulut, Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, askeri erkan, bazı kurum ve kuruluşların müdürlerinden oluşan kortej ile birlikte Havuzbaşı Semti'ndeki Atatürk Anıtı'na doğru yola çıktı.


Cumhuriyet Caddesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde Vali Bulut ve protokol üyeleri tarafından uğurlanan bayrak, Erzurum-Erzincan il sınırındaki Şoförler Çeşmesi mevkiinde düzenlenecek törenle Erzincanlı atletlere teslim edilecek.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 14:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?