4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Sevgi Bayrağı Erzurum'da

Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkarılan "Sevgi Bayrağı", bugün Erzurumlu atletlere teslim edildi.
Atatürk'ün Samsun'a çıkışının simgesi olan "Sevgi Bayrağı"nın Erzurum gençlerine verilmesi için bugün Erzurum-Erzincan il sınırında bulunan Şoförler Çeşmesi mevkiinde tören düzenlendi. Erzurum Vali Vekili Nurullah Aktaş, Erzincan Vali Vekili Adem Keleş, askeri erkan ve daire müdürlerinin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrencilerin şiir okumaları ve halk oyunları gösterisinin ardından Erzincan Vali Vekili Adem Keleş, Erzincanlı atletler tarafından getirilen "Sevgi Bayrağı"nı öperek Erzurum Vali Vekili Nurullah Aktaş’a teslim etti.
Erzurum'un istiklal meşalesinin yakıldığı ve Cumhuriyet'in temelinin atıldığı bir merkez olduğunu belirten Erzurum Vali Vekili Aktaş, "Sevgi Bayrağı"nı öperek Erzurumlu sporculara teslim etti. Erzurum gençleri, teslim aldıkları "Sevgi Bayrağı" ve açtıkları dev Türk bayrağını Erzurum'a getirmek üzere Şoförler Çeşmesi'nden koşmaya başladılar. Gençlerin bayrak taşıması sırasında Erzincan-Erzurum karayolunda güvenlik tedbiri alındı.


Erzurumlu bir grup sporcu gencin taşıdığı "Sevgi Bayrağı"nı yol güzergahında bulunan Aşkale ilçesinde öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladılar. Öğrencilerin sevgi gösterileri arasında yolculuğuna devam eden "Sevgi Bayrağı", Erzurum Kongresi'nin yapıldığı binada bir gün misafir edilecek.
 

İha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 15:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?