7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Seyyar esnafın pazar sıkıntısı

Seyyar esnafın Erzurum'da pazar sıkıntısı çektiği bildirildi. 

Erzurum Seyyar Pazarcılar ve Manavcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, seyyar esnafın en büyük sıkıntısının pazar alanı olduğunu belirterek, belediyelerden pazar sıkıntısına çözüm bulmalarını istedi. 

Erzurum'un çeşitli semtlerine belediyeler tarafından yaptırılan yeraltı çarşılarına vatandaşlar ilgi göstermeyince, seyyar esnaf tekrar mahalle aralarına pazar kurmaya başladı. Seyyar esnafın pazar kurmak istemesi, belediye zabıta ekipleri ile seyyar esnafı karşı karşıya getirdi. Zabıta ekipleri ve hatta güvenlik güçleri ile sık sık karşı karşıya gelmekten dolayı sıkıntı çektiklerini dile getiren Seyyar Pazarcılar ve Manavcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, bu konuya bir an evvel çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Son olarak geçtiğimiz günlerde Yoncalık semtinde güvenlik güçleri ile karşı karşıya geldiklerini hatırlatan Aktepe, "Seyyar esnafın içinde bulunduğu durum ortada. Seyyar esnaf evine ekmek parası götürmek için mücadele veriyor. Yoncalık semtine 1990 yılından beri pazar kuruyoruz. Çeşitli gerekçeler göstererek buraya kurulan pazar alanı kapatıldı. Bizlere yeni bir pazar alanı gösterilmeden buradan kaldırılmak istenmemiz çok yanlış. Belediye başkanlarından ricamız, seyyar esnafın sıkıntısına çözüm bulmaları. Bir daha güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmek istemiyoruz.” dedi. 

Erzurum genelinde bin 500 seyyar esnafın bulunduğunu açıklayan İskender Aktepe, seyyarların büyük bir kısmının yeraltı çarşılarında bulunduğunu ifade etti. Korsan satıcılardan dert yanan Aktepe, şunları söyledi: "Odamıza kayıtlı esnafımızın büyük bir kısmı yeraltı çarşılarında satış yapıyor. Odama kayıtlı esnafım yeraltı çarşısında iken, Erzurum'un çeşitli yerlerinde korsan satıcılar kol geziyor. Korsan satıcılardan dolayı yeraltı çarşılarını vatandaş tercih etmiyor. Bu da bizleri sıkıntıya sokuyor. Zabıta ekipleri korsan satıcılara karşı gereken önlemi mutlaka almalı. Korsan önlenir ise, seyyar esnafın hiçbir sıkıntısı kalmaz."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 13:36:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?