8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Seyyar satıcılar kış mağduru

SEYYAR SATICILAR KIŞ MAĞDURU

Erzurum Seyyar Satıcılar Odasına kayıtlı 500 esnaftan sadece 100’u kış mevsiminde çalışabiliyor.

Seyyar Satıcılar ve zücaciyeciler Odası Başkanı İskender Aktepe, odaya kayıtlı 500’ün üzerinde seyyar satıcı bulunmasına rağmen kış mevsiminde bunlardan sadece yüzde 20’lik bir bölümünün faaliyetine devam edebildiğini söyledi.

Kış mevsiminde havaların soğuk olması ve satılan ürünlerin donması sebebiyle seyyar satıcıların zor durumda kaldığını dile getiren Aktepe, “Sebze halinin şehir merkezinde olduğu dönemde üyelerimiz tablalarıyla mal alıp mahallelerde satabiliyorlardı. Ancak simdi sebze hali şehir merkezine oldukça uzak. Malın şehre getirilmesi zor. Buna birde hava soğukluğu eklenince esnafımız mağdur oluyor” dedi.

Seyyar satıcıların yıllardır yaşadığı bu sorunun ancak kapalı semt pazarları ile giderilebileceğini savunan Aktepe, “Erzurum’da yapılan yer altı semt pazarı çok ilgi görmedi Bu tür pazarların semtlerde ve yer üstünde olması gerekir. Yerel yönetimlerimizden bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.

Aktepe, şehir merkezinde sayıları artan büyük marketlerinde mahalle bakkalları gibi seyyar esnafı da olumsuz yönde etkilediğini dile getirerek büyük alış veriş merkezlerinin kent merkezinde kurulmasının küçük esnafı bitme noktasına getirdiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 15:24:00
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 18:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?