8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

SHÇEK'ten 'Aileye Dönüş Projesi'

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan "Aileye Dönüş Projesi" kapsamında, yuva ve yurtlarda barınan çocukların aile ortamında yetişmesi amaçlanıyor. 

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Kılıç, projeyle yuva ve yurtlardaki çocukların aileleriyle temasa geçilerek, onların ailelerinin yanında yetişmesi için maddi destek sağlandığını bildirdi. Yuva ve yurtlarda barınan çocukların ailelerin yanında yetiştirilmesi için aileye aylık 150 YTL ücret ödendiğini ve çocuklara 50 YTL harçlık ve 50 YTL burs verildiğini hatırlatan Kılıç, "Çocuklarımızın yuva ortamından ziyade ailelerin yanında daha iyi yetiştirilebileceğine inanıyoruz. Bu projeyle Erzurum'da son 1 yıl içerisinde koruma altındaki 11 çocuğumuzu ailelerinin yanına yerleştirdik. Aile şefkatinden yoksun kalmayacak çocuklarımız, bütün sosyal hakları saklı olmak kaydıyla ailelerinin yanında olacak. Projenin başarıyla uygulanması halinde yuva ve yurtlarda barınan çocuklarımızın yüzde 80'i ailelerinin yanına dönebilir. Ancak bölge şartları ve ailelerin tutumu projede istenilen hedefe ulaşmak noktasında engel oluşturmaktadır" diye konuştu. 

Kılıç, aileye dönüş projesinin yanısıra maddi durumu iyi olmadığı için çocuklarını yuvaya vermek isteyen ailelere de müracaatta bulunmaları halinde kendilerine ekonomik destek sağladıklarını belirterek, "Bu uygulama halkımız tarafından yeteri kadar bilinmiyor. Bugün Erzurum'da 60 aileye bu şekilde nakdi destek sağlıyoruz. Ailenin müracaatı üzerine yapılan sosyal incelemede bu ailelerin çocuklarına 18 yaşını dolduruncaya kadar aylık 150 YTL destek sağlıyoruz. Bu uygulamayla çocuklarımızın hem ailelerinin yanında kalmalarını hem de aileye destek sağlayarak onları mali problemlerden uzaklaştırıyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2006 Cumartesi 17:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?