7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Sibirya soğukları yeniden başladı

DOĞU'DA SİBİRYA SOĞUKLARI YENİDEN BAŞLADI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Sibirya soğukları kar ve tipinin ardından yeniden etkili olmaya başladı. Dün gece hava sıcaklığının eksi 25 dereceye düştüğü Ağrı, bölgenin en soğuk ili oldu.

Dün ve önceki gün etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bölgede ulaşıma kapanan yaklaşık bin köy yolunu açma çalışmaları sürerken, bölgede aşırı soğuklar yeniden başladı.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün gece Erzurum'da en düşük hava sıcaklığı eksi 23 derece olarak ölçüldü. Bölgedeki diğer illerde ise gece sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere; Erzincan'da 7, Ardahan'da 17, Kars'ta 18, Ağrı'da 25, Bayburt'ta 15 ve Iğdır'da 6 derece olarak kaydedildi.

Bölgede, günün beklenen en yüksek hava sıcaklıkları Erzurum'da eksi 6, Erzincan'da 2, Ardahan'da eksi 4, Kars'ta eksi 2, Iğdır'da 5, Ağrı'da eksi 1 ve Bayburt'ta eksi 5 derece olarak bildirildi.

Öte yandan Erzurum'da aşırı soğuklar özellikle dizel yakıtla çalışan araçların donmasına neden olurken, birçok sürücü araçlarını soğuktan korumak için ilginç yollara başvuruyor. Bazı kişiler araçlarını gece battaniyelerle sararken bazıları da donan depolarının altında ateş yakarak yakıtı çözmeye çalışıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 18:02:01
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 21:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?