6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Sıcak yemek alma yarışı

Erzurum'da Ramazanın ilk iftarı öncesinde Vali Sami Bulut'un katılımıyla mahalle arasında iftarlık sıcak yemek dağıtıldı.


Erzurum Valiliği tarafından Gölbaşı semti Mecidiye Mahallesinde oturan dar gelirli aileler için iftarlık sıcak yemek dağıtımı yapıldı. Erzurum Valisi Sami Bulut, Vali Yardımcısı Gürkan Polat ve İl Emniyet Müdürü Kamil Çolak'ın da katıldıkları dağıtım programında yaklaşık 300 dar gelirli aileye ilk iftarlık sıcak yemek dağıtıldı. Dar gelirli aileler yemek aldıktan sonra yetkililere teşekkür etti.

Ellerine aldıkları en az dört kapla alana akın eden bazı dar gelirli ailelerde bir an önce yemek alabilmek için birbirleriyle mücadele etti. Bu sırada yaşanan karmaşa sırasında yemek dağıtımı yapmakta güçlük çeken aşçılar zor anlar yaşadı. Bunun üzerine yemek almak isteyenlerin sıra yapması ikazında bulunuldu.


Öte yandan yetkililer izdiham ve teşhiri önlemek için dar gelirlinin iftar yemeğinin motorize ekiplerce evlere teslim edildiğini belirttiler.


Aileleri teşhir etmemek ve izdiham görüntülerinin olmaması için Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan motorize ekip, dar gelirlinin yemeğini evine teslim ediyor. Bölge Müdürlüğüne ait dağıtım araçlarına yüklenen ve içinde üç ayrı yemeğin bulunduğu sefertasları, görevli tarafından kapının zili çalınarak veriliyor. Kendisi görünmeden evden uzanan bir el, sefertası ile ekmeği alırken "Allah razı olsun" demeyi ihmal etmiyor.


Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Erzurum'da motorize ekiplerin 41 mahalleyi dolaşarak 210 aileye bu şekilde yardım yapıldığını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 10:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?