4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Sıcak yuvalarına kavuştular

SICAK YUVALARINA KAVUŞTULAR

Geçtiğimiz Pazar günü istinat duvarının göçmesi sonucu evleri yıkılan ve 3 ferdini kaybeden Altunkanat Ailesine Erzurum Valiliği sahip çıktı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yeni bir eve yerleştirilen Altunkanat Ailesinin 11 ferdi acılarının bir nebze olsun hafiflediğini ifade ettiler. Valilik tarafından kiralanan ve 6 aylık kirası peşin verilen ev 140 metrekare ve 3 oda 1 salondan oluşuyor. Eşi ve çocuklarını kaybeden Gültekin Altunkanat’ın babası adına kiralanan evin eşyalarının bir kısmı vakıf aracılığıyla, geriye kalan kısmı ise Erzurum’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları tarafından yenilendi. Vakıf ayrıca, aileye uzun süre yetecek kadar gıda maddesi yardımında bulundu.

Yeni evin kiralanması ve tefrişatının döşenmesi işlerini bizzat takip eden Erzurum Vali Yardımcısı Naci Aktaş ve SYDV Müdürü Zekeriya Deniz bugün de aileyi eski evlerinden alarak yeni evlerine götürdüler. Burada yeni evin anahtarını aile reisi Ebubekir Altunkanat’a teslim eden Vali Yardımcısı Aktaş, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bu arada aynı olayda evleri zarar gören ve oturulamayacak duruma gelen Abdulgafur Aksakal ve ailesi için de yeni bir ev kiralandı. 6 aylık kirası verilen eve yerleşen Aksakal ailesi için de ihtiyaçlarına binaen ayni yardım yapılacak.

SICAK YUVALARINA KAVUŞTULAR
SICAK YUVALARINA KAVUŞTULAR
SICAK YUVALARINA KAVUŞTULAR
SICAK YUVALARINA KAVUŞTULAR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 14:25:00
Güncelleme :15 Nisan 2011 Cuma 18:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?