4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Şifara arayanlar buraya geliyor

Tadilat çalışmaları sonrasında yeniden hizmete açılan Aziziye Kaplıcaları vatandaşların akınına uğruyor.


Aziziye ilçesinin sosyo ekonomik kalkınmasına ve gelişmesine önemli katkı sunacak kaplıcaların hizmete açılması ilçeye hareket getirdi. Aziziye Belediyesi tarafından hizmete açılan kaplıcalar, görünümü ve çağdaş hizmet anlayışıyla beğeni topladı. Kaplıca, hamam, sauna, fin hamamı, fitnees salonu, fizik tedavi merkezi ve kafeteryası bulunan termal tesisler, 82 kişilik termal otelle, turizmde marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.


ŞİFA ARAYANLARIN GÖZDE MEKANI OLACAK
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, termal tesislerin çağdaş hizmet anlayışıyla, Erzurumluluk misafirperverliğine ve ilçenin taşıdığı vizyona uygun olarak hizmet sunduğunu söyledi. Kaplıca ve termal turizme olan ilginin her geçen yıl arttığını kaydeden Başkan Cengiz, Aziziye’nin de, termal sulardan şifa arayanların gözde mekanı haline geleceğini belirtti. Tesislerin yanı sıra Aziziye’nin doğa turizminde de gözde bir merkez haline geleceğinin altını çizen Başkan Cengiz, “İlçenin şehir merkezine, kış turizm merkezine, havaalanına, terminal ve tren garına olan yakınlığı, cazibesinin artması için en önemli avantajıdır. Ulaşım kolaylığının yanında termal suyun taşıdığı özellikle de ilçemiz, ülkemizin gözde turizm merkezi, tercih edilen bir turizm değeri kalitesine kavuşacaktır.” dedi.


KAPLICALAR TURİZM MANTIĞIYLA YÖNETİLECEK
Ulusal ve uluslararası alanda tanıtım organizasyonları gerçekleştirerek, yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edilen bir ilçe oluşturma hedefinde olduklarına dikkat çeken Başkan Cengiz, belediye tarafından işletilen tesislerde hijyen, kalite ve güveni önemsediklerini kaydetti. Kaplıcaların hamam kültüründen kurtarılacağına işaret eden Başkan Cengiz, şifa dağıtan bir merkez olan kaplıcaların turizme kazandırılacağını ve sağlık turizminin önemli bir merkezi haline geleceğini vurguladı.


AZİZİYE ERZURUM’UN SİMGESİ OLACAK
Aziziye’nin kaplıcalarıyla Erzurum’un simgesi olacağının altını çizen Başkan Cengiz, şunları söyledi: “Kaplıcalarımız sadece ilçemiz için değil, Erzurum için çok büyük bir değerdir. Bu potansiyelin bilincinde olarak ilçemizin sosyo ekonomik gelişmesine ve istihdama önemli katkı sunacak termal tesislerimizi ilçemizin adına yakışır, çağdaş hizmet anlayışıyla yöneteceğiz. Erzurum’un kış turizminde olduğu gibi termal turizmde de marka bir şehir olacağına yürekten inanıyoruz. Bu bağlamda Aziziye ilçemiz güzel şehrimiz Erzurum adına önemli bir sorumluluk üstlenmiştir. Bu sorumluluğumuzla adına yakışır, daha yaşanabilir örnek bir ilçe oluşturacağız.” şeklinde konuştu.


VATANDAŞTAN TEŞEKKÜR
Kaplıcalara akın eden vatandaşlar ise, sunulan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İlçeye önemli katma değer sunacak kaplıcaların, açılmasından duydukları mutluluğu anlatan vatandaşlar, “İlçemiz ve şehrimiz, adına yakışır bir tesise kavuşmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hizmete açılmasıyla birlikte, kaliteli, güler yüzlü ve çağdaş hizmeti gördük. Başkanımız Fatih Cengiz’e yürekten inanıyoruz ve güveniyoruz. Onun sayesinde Aziziye ilçesi özlenen konuma gelecektir.” ifadelerini kullandılar.

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 18:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ma IP: 78.167.172.xxx Tarih : 24.06.2009 19:33:47

ne hizmeti, adamlar özel havuzu saati 200 tl yapmış, toplu girilen kısım doluluktan girilmiyor, görevliler sanki sağdaki koyunları güden çoban gibi hareket ederken bir de kalkmış marka olma diyorlar. Yalan bunlar, ne markası bu mantıkla sizden hiç bir şey olmaz.