4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Sigara denetçilerine suç duyurusu

Erzurum Barosu avukatlarından Hakan İkizler, hukuk bürosunu denetleyerek kapalı mekanda sigara içme cezası kesen Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri hakkında 'konut dokunulmazlığını' ihlal ettikleri gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


Cumhuriyet İş Merkezinde Hakan İkizler'e ait hukuk bürosu, Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerince sigara yasağı konusunda denetlendi. İşyerinde sigara içildiği için ekipler, Avukat İkizler'e 'kapalı mekanda sigara içme' 62 lira ceza kesti. Avukat İkizler, işyerine emri vaki yaparak girdiğini iddia ettiği denetçiler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Sigara yasağının halk sağlığı açısından önemli olduğunu belirten avukat Hakan İkizler, “Sigara yasağı belirli kriterlerle uygulanmalıdır. Elbetteki halk sağlığı korunmalıdır. Ancak bunu yaparken dayatmacılığa başvurarak, vatandaşın işyerine emri vaki olarak girmeye kimsenin hakkı olamaz.

Bu durum konut dokunulmazlığını ihlaldir ve demokrasiye aykırıdır. Bu konuda ayrıca hukuk büroları için özel düzenlemeler vardır. Dumansız hava sahası kampanyası daha rasyonel kriterlerle uygulanmalıdır. Vatandaşa emri vaki yapmaya kimsenin hakkı yok. Şikayet dilekçem konusunda vatandaşlardan da oldukça destek aldım. Konuyla ilgili hukukun vereceği kararı bekliyoruz. Yöneticiler de bu konuda duyarlı davranarak, vatandaşın önemli haklarının ihlal edilmesini engellemelidir” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 13:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?