6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Sigara Polikliniği’ne 5 müracaat

Erzurum Sağlık Müdürlüğü tarafından Nihat Kitapçı Göğüs Hastanesi içerisinde açılan ‘Sigarayı Bırakma Polikliniği’ne 5 kişinin müracaat ettiği bildirildi.

Uzman Dr. Didem Kırcı, sigarayı bırakmak isteyenlerin çay ve kahveden uzak durmaları tavsiyesinde bulundu.

Sigarayı bırakma polikliniği uzmanı Dr. Didem Kırcı, çalışmaların yeni başladığı için müracaatın bu kadar az olduğunu ifade etti. Sigarayı bırakmak isteyenlerin polikliniklerine müracaat etmesini isteyen uzman Dr. Didem Kırcı, kendilerine gelenlere bu konuda form doldurttuklarını ne kadar bağımlı olup olmadığını belirlediklerini söyledi. Bağımlılık durumuna göre poliklinikte tedaviye nikotin bandıyla başladıklarını anlatan Kırcı, sigarayı bırakmak isteyenlere psikolojik destek sağladıklarını ifade etti.

Nikotin bandı verdikleri hastayı bir hafta sonra yeniden kontrole çağırdıklarını vurgulayan Kırcı, nikotin ölçümleri sonuçlarına göre nikotin bandının dozunu azalttıklarını belirtti.

SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERE TAVSİYELER

Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara bir dizi tavsiyelerde bulunan Uzman Dr. Didem Kırcı, “Önce sigarayı bırakacak kişi karar vermeli, kendini kandırmamalı. Üzerinde kesinlikle paket taşımamalı. Eve gittiğinde kül tablası varsa kaldırmalı, çay ve kahveden uzak durmalı. Sigaradan kaynaklanan el alışkanlığını gidermek için de kalemle oynamalarını öneriyoruz. Sigarayı bırakmak isteyenler kendilerine uğraşacak işler bulmalılar.”dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 15:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?