4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Sİgorta istedi, sokağa atıldı

Erzurum’da kapıcı olarak iki yıldır çalıştığı apartmanda sigorta primlerinin yatırılmadığını öğrenen Lokman Tekin (40), yönetime itiraz edince kapının önüne bırakıldı.

Eşyaları sokağa atılan Lokman Tekin ve ailesi, sadece yemek ve yatmak için eve girebiliyor.
Erzurum'un Palandöken ilçesinde Yıldızkent semtindeki bir apartmanda iki yıldan beri kapıcılık yapan Lokmak Tekin, sigorta primlerinin yatırılmadığını öğrenince yönetime başvurdu. Apartman yönetimi iddiaya göre "İşsizliğin yoğun olduğu dönemde, hem kirasız ev hem de maaş veriyoruz. Daha ne istiyorsun? Eğer sigorta priminin ödenmesini istiyorsan hemen evi boşalt" dedi.


Eşi Şirvan Tekin (28) kızı Merve(9) ve oğlu Hamza (5) ile zor durumda kalan Lokman Tekin, "İşe başlarken sigortalı olarak çalışacağım söylenmişti. Aradan iki yıl geçti hala primlerin yatırılmadığını öğrenince yönetime başvurdum. Şikayet edeceğimi bildirince bana 900 lira ödeme yapacaklarını belirterek imzalamamı istediler. Meğerse o yazıda tüm haklarımı aldığım ve işimden kendi isteğimle ayrıldığım yazılıymış. Beni aldatarak işime son verdiler. Eşyalarımızı kapının önüne yığdılar. Şimdi yeni bir ev ve iş buluncaya kadar sadece yemek ve yatmak için eve girebiliyoruz" diye konuştu.


Lokman Tekin'in eşi Şirvan Tekin ise uğradıkları haksızlık nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteğinde bulundu. Şirvan Tekin, " Başbakanım sana yapılan haksızlıklar sonrasında biz seni ödüllendirerek Başbakan ettik. Şimdi de sen bizi ödüllendir.Sesimizi duy artık. Bu çocuklara yazık günah değil mi? Benim çocuklarımı ağlatanın çocukları ağlasın. Müslüman müslümana bunu yapar mı?" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 12:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?