7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Silajlık mısır hasadı başladı

AŞKALE’DE SİLAJLIK MISIR HASADI BAŞLADI

Erzurum Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Müdürlüğünce, Silajlık Mısır tohumu destekleri kapsamında ekimi yapılan silajlık mısırların hasadına başladı.

Aşkale İlçe Tarım Müdürlüğü personelince çiftçi ile birlikte ekimi gerçekleştirilen silajlık mısırların hasat çalışmalarına katılan Ziraat Mühendisleri Melek Özkan ve Hakan Özdemir, hayvanların yediği her türlü ot ve yem bitkilerinin hava ile olan ilişkisini keserek bitki besin değerlerinin kaybetmeden aksine fermantasyon ile bitki besin değerlerinin artığını belirttiler. Ziraat Mühendisleri Özkan ve Özdemir çiftçilere silajlık mısırın hazırlanması ve depolanması aşamaları ile ilgili bilgi verdi.

Aşkale İlçe Tarım Müdürü Ümit Koç, “Çiftçilere örnek olmaya devam edeceğiz. Bu şekilde maliyet hesaplamalarında önemli bir unsur olan yem bitkilerinde bulunan protein miktarının silaj yaparak fabrika yemlerinden daha ucuza elde edilebileceğini bununda et ve süt de verim artışını hızlandıracağız” dedi.

Ülke hayvancılığının önemli sorunlarından birinin kaliteli kaba yem teminindeki eksiklik olduğunu vurgulayan Koç, “Bunu önlemenin en kolay yolu diğer mevsimlerde bol miktarda bulunan yem bitkilerinin silaj yapılarak kış mevsimlerinde hayvanlara yedirilmesidir” diye konuştu.

AŞKALE’DE SİLAJLIK MISIR HASADI BAŞLADI
AŞKALE’DE SİLAJLIK MISIR HASADI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 10:47:05
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 11:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?