4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Sınav güvenliği toplantısı

Öğrenci Seçme Sınavı öncesi Erzurum’da bir dizi ek güvenlik tedbiri alınacak.


ÖSYM İl Sınav Yöneticisi Prof. Dr. Fevzi Keleş ve İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Kontrol Şube Müdürü Yusuf Sönmez ile sınav güvenliği toplantısı yapan Vali Yardımcısı Gürkan Polat alınacak tedbirler üzerinde çalışmalar yaptı.


Bu yıl uygulanacak tedbirler çerçevesinde sınav merkezine kesinlikle cep telefonu alınmayacağını belirten Vali Yardımcısı Gürkan Polat her yıl polis noktasında cep telefonlarının teslim alındığını ve sınav çıkışında tekrar sahibine iade edildiğini belirterek bu sene sınav salonlarına, sınav binasına ve polis kontrol noktasına kesinlikle cep telefonu sokulmayacağını belirtti.


Sınav günü öğrencilerin mağdur olmaması için dikkatli ve duyarlı olmalarını isteyen Vali Yardımcısı Gürkan Polat, illere gönderilen yazıya ilişkin şu bilgileri verdi: “OSYM Başkanlığı tarafından valiliğimize gönderilen yazıda, sınavlarda cep telefonları ile kopya çekilmesi olaylarının arttığı belirtilerek, bu yolla kopya çekilmesinin önlenmesi için tek çarenin sınav binasına cep telefonu ile girilmesinin yasaklanması olduğu ifade edilmiştir.

Adaylara gönderilen 2009 ÖSS Sınava Giriş ve Kimlik Belgelerinde de “Sınava gireceğiniz binaya gelirken kesinlikle cep telefonu getirmeyiniz” ibaresi yer almıştır. Bizde bu karar gereği Erzurum’da sınav güvenliğini azami seviyede tutmak için alınan kararın uygulanmasını sağlayacağız. Öğrencilerimizin mağdur olmamaları için dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 13:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?