4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Sınırın açılmasına tepki

Atatürk Üniversitesi Türk Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, bugün 3 bin Müslüman Türk'ün yakılarak şehit edildikten sonra defnedildiği Yanıkdere Şehitliği'nde basın açıklaması yaparak, Ermenistan kapısının açılması girişimlerine tepki gösterdi.

Ermenistan ile Türkiye arasındaki kapının açılması için Karabağ'daki Ermeni işgaline derhal son verilmesi gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Kürkçüoğlu, "Kapı düşmana değil dosta açılır" dedi.

Türk Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu beraberinde yaklaşık 100 üniversite öğrencisi ile birlikte Yanıkdere Şehitliği'nde basın açıklaması yaptı. Ermenistan kapısının açılması taleplerine tepki gösterilen açıklamaya Erzurum'daki bazı sivil toplum örgütleri de destek verdi.
Türkiye ve Azerbaycan bayrakları taşıyan öğrenciler, Şehitlikte saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudular. Ermeni Taşnak çetelerinin bölgede yaptığı katliamların fotoğraflarının yer aldığı tabloları taşıyan öğrenciler açıklamaya destek verdi.

Türk-Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, yaptığı basın açıklamasında Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Ebulfeyz Elçibey'in Karabağ'ı Türk dünyasının nefes borusu olarak tarif ettiğini belirterek, "Ermenistan Rusya'nın desteği ile Karabağ'a çökerek Türk dünyasının nefes borusunu tıkamaya çalışmaktadır. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sayın Sarkisyan şunu iyi bilmelidir ki, 'Revan tarihi Türk toprağıdır. Revan'da analarımızın, babalarımızın ata dedelerimizin tapulu mülkleri vardır.

Çünkü bu topraklar Oğuzhan'ın yaylasıdır.' Şüphesiz Ermenistan ile Türkiye arasındaki kapının açılması için Karabağ'daki Ermeni işgaline derhal son verilmelidir. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkinin kurulması ve sınır kapısının açılması için Ermenistan'ın işgal ettiği Karabağ'dan çekilmesi yönündeki tutumu da açıkça Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetini göstermektedir. Gerçekten de Sayın Sarkisyan iyi bilmelidir ki; 'Kapı düşmana değil, dosta açılır' " diye konuştu.

Ermenistan'ın Kafkasya'da bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdürmek istiyorsa bunun Türkiye ve komşularıyla iyi ilişkiler kurmasına bağlı olduğunu anlatan Türk Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, "Türkiye Ermenistan'a tarihin her döneminde dostluk elini uzatmış ve iyi komşuluk ilişkileri kurulması için Kafkasya'nın güvenlik ve istikrarı açısından büyük önem arz eden bir ülkedir. Ermenistan, Rusya ve Batılı devletlerin bölgedeki taşeronluk görevini terk ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarını tahliye ederse şüphesiz Kafkasya'daki çatışmalar sona erer ve bölgeye istikrar, huzur ve barış gelir. Tarihi bir gerçektir ki, kin ve nefrete dayalı politikalar kesinlikle iflasa mahkumdur" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 18:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?