7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

'Siyaset Akademisi' başlıyor

AK Parti'nin eğitim faaliyetleri kapsamında yürüttüğü "Siyaset Akademisi'nin" Erzurum'da 2. ve son dönem eğitim derslerinin 24 Ekim 2008 tarihinde başlayacağı bildirildi. 

Koç Kebap salonunda basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Fatih Yeşilyurt, Erzurum'da Siyaset Akademisi derslerinin 24 Ekim 2008 tarihinde başlayacağı ifade ederek, 10 hafta süreceğini belirtti. 

Yeşilyurt, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:
"Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'siyaset yerelde başlar' sloganından yola çıkarak yerel yönetim kadrolarında yönetici kalitesini ve kadın yöneticilerin sayısını artırmak amacıyla yürütülen bu eğitim programına, geçtiğimiz dönem 303 kişi katılmış 261 kişi sertifika almaya hak kazanmıştır. Ülke genelinde geçen dönemlerde bu eğitime yaklaşık 12 bin kişi katılmış olup bu son dönemde eğitim alacaklarla birlikte 20 bin kişinin eğitim alması hedeflenmektedir. Aktif siyaset düşünen ya da düşünmeyen her vatandaşımızın katılabileceği bu eğitim sürecinde akademisyen ve konunun uzman kişileri teorik ve pratik bilgilerle donatılıp imtihana tabi tutularak başarılı olanlara sertifikaları verilecektir." 

Basın toplantısına AK Parti Erzurum İl Teşkilatı yöneticilerinin yanısıra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, Yakutiye Beleduiye Başkanı Fahrettin Atınç, Kazım Karabekin Belediye Başkanı Dursun Şahin, Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı ve Ilıca Belediye Başkanı İsmail Efe ve AK Partili yöneticiler katıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 10:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?