6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

'Siyasi konuları okuldan uzak tutun'

Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Bahattin Düzgün, akademik ve idari personeli yaklaşmakta olan 29 mart 2009 mahalli idareler ve yerel seçimlerinde okulu siyasi tartışmalardan uzak tutma konusunda uyardı.


Meslek Yüksek Okulu’nda görev yapan personele uyarı yazısı gönderen Prof.Dr. Bahattin Düzgün, “29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler ve yerel yönetim seçimlerinde belediye başkan adayı olarak yarışacak olan tüm adaylara eşit mesafede olduğumuzun bilinmesi ve personelimizin buna göre davranarak siyasi tartışmaların okulumuza taşınmaması gerekir.”dedi.
Prof. Dr. Düzgün yaptığı açıklamada şunları kaydetti:


“Biz yazdığımız yazıyla personelimizin düşünce özgürlüğüne müdahale etmek değil, sadece ülkemizin farlı yerlerinden gelerek burada eğitimlerini tamamlamaya çalışan gençlerimizi siyasi tartışmalardan uzak tutarak eğitimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamalarını sağlamak amacında olmamız gerektiğinin bilinmesini amaçladık. Ayrıca Atatürk Üniversitesi ülkemizin önemli üniversitelerden birisidir. Narman Meslek Yüksek Okulu personeli olarak hepimiz eğitim yuvası olan okullarımızın var oluş amacının dışına çıkaracak davranışlar içerisinde olmamamız gerektiğini bilen eğitimcileriz. Elbetteki herkesin aynı siyasi düşüncede olması mümkün değildir. İlçemizin küçük olması ve herkesin bir birini tanıması nedeniyle siyasilerin ve ilçe halkının Narman Meslek Yüksek Okulunun bir eğitim yuvası olduğu ve her hangi bir adaya taraf olmadığının bilinmesi ve okulumuzun siyasi tartışmalardan uzak tutulması konusunda hassas olmalarını bekliyorum.”


Narman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Düzgün, akademik ve idari personele yazdığı yazı hakkında Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne de bir yazı yazarak bilgi verdiklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 11:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?