4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

'Sizler artık fahri elçimizsiniz'

Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Kültürler Arası Köprü Uluslararası Yaz Okulu’ sona erdi. Programa katılan, Tayvan’dan 24, Gürcistan’dan 8, ABD, Malezya ve Azerbaycan’dan 4’er, İtalya’dan 1 olmak üzere toplam 45 öğrenci belgelerini aldı.

Atatürk Üniversitesi’nde 6 Temmuz 2009 günü başlayan ‘Kültürler Arası Köprü Uluslararası Yaz Okulu’ belge töreniyle sona erdi. Yaklaşık iki hafta boyunca devam eden yaz okuluna Tayvan’dan 24, Gürcistan’dan 8, ABD, Malezya ve Azerbaycan’dan 4’er, İtalya’dan 1 olmak üzere toplam 45 öğrenci katıldı. Atatürk Üniversitesi’nin konuğu olan öğrenciler, yaz okulu kapsamında Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’i de içine alan bir geziye de katılarak bölgeyi tanıma fırsatı elde ettiler.

Yaz okulunun sona ermesi sebebiyle misafir öğrencilere düzenlenen törenle belgeleri verildi. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen belge töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, yaz okulunun başarılı geçtiğini belirtti. Belgelerini alan öğrencilere de seslenen Koçak, “Sizleri Atatürk Üniversitesi’nde ve Erzurum’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Artık sizler bizim birer fahri elçimizsiniz, öyle kabul ediyorum, tanışıklığımızın uzun yıllar boyunca sürmesini istiyorum.”dedi.

Koçak, farklı ülkelerden gelen üniversite öğrencilerinin birlikte geçirdikleri zamanın önemli olduğunu, farklı kültürlerin bir arada kardeşlik ve dostluk içerisinde geçirdikleri zamanın evrensel bir ülkü olarak hep yaşatılmasını istedi.

Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz ise, yaz okulunun başarılı geçtiğini ifade etti. Yavuz, bir dahaki yıl gerçekleştirilecek yaz okulunun daha geniş bir katılım ve programla yapılacağını kaydetti.

Törende konuşan konuk öğrenciler ise Atatürk Üniversitesi’nden güzel duygularla ayrıldıklarını, Erzurum’u ve bölge şehirlerini, insanları ve tarihi dokuyu çok beğendiklerini ve etkilendiklerini ifade ettiler. Öğrenciler, “Her gittiğimiz yerde bize insanlar sevgiyle davrandı ve çeşitli ikramlarda bulundular. Bu türden insani duygular bizi çok etkiledi” diye konuştular.

Törende daha sonra Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, 45 yabancı öğrenciye belgelerini vererek teşekkür etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 15:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?