4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Soba satışları patladı

Erzurum'da havaların aniden soğumasıyla birlikte soba satışlarında artış yaşanmaya başlandı.

Kavaflar Çarşısı'nda soba ticaretiyle uğraşan Kenan Aşık, havaların iyice soğumasıyla birlikte soba satışlarında patlama yaşandığını söyledi. Şu anda soba fiyatlarının da makul seviyede olduğunu ifade eden Aşık, "Piyasa canlandı. Her yıl 500-750 adet arası soba satıyordum. Ancak bu yıl, bu sayı daha da yükselecek gibi görünüyor" dedi.

ÇOK AMAÇLI SOBA KUZİNE YENİDEN REVAÇTA

Öte yandan vatandaşlar ısınma amaçlı sobaların yanında daha fonksiyonlu olan kuzinelere rağbet gösteriyor. Gelişmiş fırınların ve daha modern sobaların çıkmasıyla kullanımı azalan kuzinelerin yeniden gözde hale geldiğini belirten imalatçı Selim Kara, bu durumu kuzine sobaların çok fonksiyonlu kullanılmasına bağladı.

Babasından öğrendiği mesleği devam ettiren Kara, "Kalın sacdan imal edilen kuzinelerin üst kısmında ateş yanar. Alt kısmında ise yemek pişirilir. Yani sadece ısınma amacıyla kullanılmaz. Yıllardır bu işi yapıyorum. Kuzine kullanımı yok olmaya yüz tutmuşken son yıllarda yeniden canlandı. Vatandaşlar özellikle köylerinde hem fırın hem soba kullanmaktansa iki işe de yarayan kuzineyi tercih ediyorlar" dedi.

Eskiden sadece müşterilerinin Erzurum’dan olduğunu kaydeden Kara, imal ettiği sobaları son yıllarda Kars, Erzurum ve Ağrı’ya da gönderdiklerini söyledi

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2011 Pazartesi 14:17:22
Güncelleme :15 Kasım 2011 Salı 19:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?