7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Sobadan sızan gaz zehirledi

ERZURUM'DA 4 KİŞİ KARBONMONOKSİT GAZINDAN ZEHİRLENDİ

Erzurum'un Tortum ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından aynı aileden 4 kişi zehirlendi.

Alınan bilgiye göre, Tortum ilçesine bağlı Çimenli köyünde dün meydana gelen olayda, sobayı yakıp uykuya dalan aynı aileden 4 kişi, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Komşuları tarafından zehirlendikleri fark edilen 4 kişi, ambulansla Uzundere Devlet Hastanesine kaldırıldı. Serum tedavisi uygulanan 4 kişinin hayati tehlikeyi atlattıkları belirtildi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de son bir yılda karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu 33 kişinin hayatını kaybettiği, bu ölümlerin hemen hepsinin evlerdeki soba ve şofbenlerin doğru kullanılmamasından kaynaklandığı belirtildi.

Yetkililer, kış aylarında ısınma amacıyla soba, baca ve şofben kullanımıyla artan zehirlenmeler konusunda uyarıda bulunarak," Öldürücü olan karbonmonoksit tatsız, kokusuz ve renksiz olduğu için de fark edilmesi zor olabiliyor. Karbonmonoksit zehirlenmesi, kişiden kişiye farklı belirtiler gösterse de genel belirtileri, oksijen yetersizliği nedeniyle deride kırmızılaşma, kısa soluk alma, göğüste sıkışma, halsizlik, baş dönmesi, mide bulantısı, rehavet ve bilinç kaybı. Önlem olarak kullanılan yanmalı aletlerle baca deliğinin düzenli olarak kontrol ettirilmesini ve detektör takılması doğru olur" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 17:02:05
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 17:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?