4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Sobaya benzin dökünce...

BENZİNLE SOBA YAKMAYA KALKINCA, İKİ ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE HASTANELİK OLDU

Erzurum'da sobayı yakmak için benzin döken şahıs ile 2 çocuğu, benzinin parlama yapması sonucu çıkan yangında hastanelik oldu.

Tuğba Dürgen(26), Yukarı Köşk Mahallesi'ndeki evlerinde köz halindeki kömürün bulunduğu sobaya benzin dökerek yakmak istedi. Meydana gelen parlamanın ardından çıkan yangında, dumandan etkilenen Tuğba, Alperen(7) ve Yaren Dürgen(3) yaralanarak ambulansla Palandöken Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu arada, Erzurum Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın söndürüldü. Olay sonrası apartmanda maddi hasar oluştu.

Öte yandan itfaiye yetkilileri benzin, tiner ve benzeri maddelerle soba yakmanın çok tehlikeli olduğuna dikkat çekerek soba zehirlenmesine karşıda şu uyarıda bulundular:

"Yeni kova doldurmak yerine, yanan sobaya kömür ilave edilmesi ise karbonmonoksit zehirlenmelerine yol açan en önemli etkenlerden biridir. Lodoslu ve fırtınalı havalarda soba geri teptiğinden soba yakılmamalıdır. Mümkünse yatak odalarında soba kullanılmaması daha uygun olur. Sobanın baca deliğine olan uzaklığı bacada ve boruda zift oluşumunu engelleyecek mesafede olmalıdır. Fazla dirsek ve borudan kaçınmalı, en fazla iki dirsek kullanılmalıdır. Böylece boru ve bacada kurum veya katran oluşumu, tıkanma ve

gaz sızma olasılığı azalır"

BENZİNLE SOBA YAKMAYA KALKINCA, İKİ ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE HASTANELİK OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 15:42:04
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 19:47:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?