4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

SODES engellilere umut oldu

SODES ENGELLİLERE UMUT OLDU

Sosyal Destek Programı (SODES), engellilere yönelik olarak hizmet veren sivil toplum kuruluşlarını da harekete geçirdi. Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, SODES kapsamında “Cam Seramik Hediyelik Üretimi”

projesi hazırladıklarını bildirdi.

Engelli bireylerin istihdamına yönelik, sosyal içerik ve kültür sanat etkinlikleri kapsamında sosyal hayatın içerisinde var olabilmelerini sağlamak amacıyla Cam Seramik Hediyelik Üretimi” projesini hazırladıklarını belirten Sadullah Efe, “Bu projeyle engelli bireylerin sosyal hayatın içerisinde var olmaları, meslek sahibi olarak rehabilite edilmeleri ve ailelerinin eğitimi hedefleniyor.” dedi.

“Cam Seramik Hediyelik Üretimi” adını taşıyan projenin SODES kapsamında onaylandığını anlatan Sadullah Efe, “Erzurum’da engellilerin sosyal ve ekonomik hayatta yer edinebilmeleri amacıyla bugüne kadar birçok kurs açtık. Açtığımız bu kurslarda eğitim alan birçok kursiyerimiz, bugün çeşitli işyerleri ve şirketler aracılığıyla ekmek sahibi oldular. Biz bu kurslarla, engellilere imkan tanınması halinde neleri başarabileceklerini gösterdik.” diye konuştu.

SODES’İN AMACI

Sadullah Efe, Sosyal Destek Programı’nın, bölgenin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak amacını taşıdığını kaydederek, bu tür mesleki eğitim faaliyetlerinin, SODES’in desteklediği programlar arasında bulunduğunu ifade etti. Sadullah Efe, SODES projeleri istihdam edilebilirliği artırmayı, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamayı ve kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yoluyla bölgedeki çocuk, genç ve kadınların kendilerini daha iyi ifade etmelerine katkı vermeyi hedeflemektedir. Bu hedef kitle içerisinde engelliler de düşünüldüğünden, hazırladığımız projelerin gerekli onayı aldığını düşünüyoruz.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2011 Cuma 10:36:01
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 19:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?