4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Soğuk seyyarı bitirdi

Seyyar Gıda ve Züccaciyeciler Odası Başkanı İskender Aktepe, üyelerinin büyük bir bölümünün kış mevsiminde dondurucu soğuklar nedeniyle çalışamaz duruma geldiğini söyledi. Odaya kayıtlı üye sayısının bin 200 olmasına rağmen, kış dönemlerde sadece 100-150 üyesinin çalışabildiğini anlatan Aktepe, “Soğuk hava en fazla seyyar satıcıları etkiliyor. Bir çok esnafımız kış döneminde çalışamıyor. Dışarıda çalışan esnafta bir süre sonra hastalanarak çalışamaz duruma geliyor” dedi.
Erzurum’da oda yönetimi olarak yıllardan beridir kapalı semt pazarlarının kurulması için yerel yönetimlerden defalarca talepte bulunduklarını anlatan İskender Aktepe, bu ihtiyaçlarının henüz giderilemediğini kaydetti.

2011 Üniversite Kış Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum’da modern semt pazarlarının bulunmamasının önemli bir eksiklik olduğunu ifade eden İskender Aktepe, kendilerinin de kent merkezinde gelişi güzel satış yapmak istemediklerini belirtti Kurulacak semt pazarlarında kapalı ortamda çok daha sağlıklı koşullarda satış yapmak istediklerini dile getiren Aktepe, kurulacak pazarların Gürcükapı ve Mahallebaşı semtinde yapılanlar gibi olmaması gerektiğini, kurulan pazarların çevresindeki korsan satıcılarla mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Seyyar Satıcılar ve Züccaciyeciler Odası olarak korsan satıcılarla mücadele konusunda yerel yönetimlerden kendilerine destek olmalarını isteyen Başkan Aktepe, “Bu sıkıntı yıllardır devam ediyor. Esnaf olarak yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde çalışmak istiyoruz. Ama bu birlikteliği yıllardır sağlayamadık. Bu konuda üyelerimiz maalesef mağdur edildi” diye konuştu.

SEBZEYE SOĞUK ZAM


Öte yandan dondurucu soğuklar Erzurum’da sebze ve meyve fiyatlarını da vurdu. Son bir ay içerisinde etkili olan Sibirya soğuklarının özellikle sebze fiyatlarını yüzde 100 oranında artırdığına anlatan İskender Aktepe, “Havalan soğuk olunca dışarıdan mal fazla gelmiyor. Böyle olunca da fiyatlar anormal derecede artıyor. 15-20 gün öncesinde 2 liraya sattığımız biber, patlıcan ve domatesin fiyatı bugün 3.5-4 liraya kadar yükseldi. Bunun en önemli sebebi yaşanan soğuk hava ve bölgeye az mal gelmesidir” şeklinde konuştu.

SEYYAR SATICIYA SAHİP ÇIKACAK ADAYI DESTEKLERİZ


29 Mart yerel seçimleri öncesinde başkan adaylarının seyyar satıcıların sorunlarına eğilmesini ve kendilerine destek olmalarını isteyen Başkan Aktepe, “Bize yardımcı olacak adayları bizde destekleriz. Bizim hiç kimseye siyasi bir tavrımız olamaz. Üyelerimizin sorunlarına sahip çıkacak, onların ihtiyaçlarını göz önünde bulunduracak adaylara bizde kapılarımızı sonuna kadar açarız. Bin 500 üyemizle bize en yakın başkan adayının yanında oluruz” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 10:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?