8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Soğuklar hastaneleri doldurdu

ERZURUM'DA DONDURUCU SOĞUKLAR HASTANELERİN DOLULUK ORANINI ARTIRDI

Erzurum'da son günlerde yaşanan dondurucu soğuklar Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ni doldurdu. Hastane, üst solunum yolu enfeksiyonu, bronşit, zatürree ve akciğer enfeksiyonu hastalar ile dolup taştı.

Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi yetkilileri, bölgede etkili olan soğuk havayla birlikte hastanedeki hasta sayısının yüzde 100'ler oranında artış gösterdiğini belirterek, ani ısı değişikliklerinin yoğunlukla yaşandığı bölgede özellikle çocuk ve yaşlı nüfusun soğuktan olumsuz yönde etkilendiğini belirttiler.

Yaşanan dondurucu soğuklarla birlikte bölgenin ekonomik durumunun da yaşanan hastalıklarda önemli bir etken olduğunu dile getiren hastane yetkilileri, "Evlerini yeteri kadar ısıtamayan vatandaşlar maalesef beslenme konusunda problemler yaşıyorlar. Bu da insanların soğuk hava karşısında direncini azaltıyor" dediler.

Vatandaşların soğuk havalarda sokağa çıkarken atkı, bere, bone gibi koruyuculara sarılmasını isteyen yetkililer, "Kış döneminde bölgede anjin, franjit, sinüzit, orta kulak iltihabı gibi hastalıklarda en az 2-3 kat artış kaydediliyor. Vatandaşlarımız sokakta yürürken ağızdan değil burundan nefes almalılar" diye belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 13:36:04
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 13:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?