7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Sokak hayvanları ona emanet

SOKAK HAYVANLARI KIZILKAYA'YA EMANET

Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu'na bağlı Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Yasemin Kızılkaya'yı Erzurum Şube Başkanlığına getirdi. Artık Erzurum'daki sokak hayvanlarının sahipsiz olmayacağını söyleyen Kızılkaya, "Yasalar doğrultusunda sokak hayvanlarının hakkını arayacağım" dedi.

Merkezi Adana'da bulunan ve yaklaşık binlerce üyesi bulunan Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği'nin (DOHAYKO) Erzurum temsilciliğine getirilmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Yasemin Kızılkaya, "Bu göreve layık olmaya çalışacağım" dedi.

Yıllardır gönüllü olarak sürdürdüğü bu görevde sadece resmiyet kazandığını vurgulayan Kızılkaya, "Derneğimiz birçok ilde temsilcilik açarak oluşturduğu sevgi köprüsüyle sokakta çaresizce yaşayan hayvanların da en az insanlar kadar yaşama hakkına sahip olduğunu göstereceğiz. Erzurum ve çevresinde yaşayan hayvan ve doğa severlerin bizlere yardımcı olmasını istiyorum" dedi.

Görevlerini yasalara dayatarak sevgiyle yapacaklarını sözlerine ekleyen DOHAYKO Erzurum Şube Başkanı Yasemin Kızılkaya, "Sokaktaki hayvanların sorunlarının çözümü için ilk etapta iletişim ve uzlaşma yolunu deneriz. Bu yollarla bir fayda alınamayacağı takdirde hayvan haklarını hukuk ile ararız. Çünkü 5199 sayılı kanun gereği sokaklarda sahipsiz kontrolsüz hayvanların kısırlaştır-aşılat-yaşat politikasını savunuyoruz" diye konuştu.

Kızılkaya kendisi ile iletişim kurmak isteyenlerin paylaşım sitesi olan fecebooktaki 'erzurum dohayko gönüllü grubu' na beklediğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 13:06:03
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 20:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?