7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Sokak köpeği 16 kişiyi ısırdı

ERZURUM’un Gölbaşı semti ve Veyisefendi Mahallesi'nde başıboş dolaşan sokak köpeği, çoğu çocuk 16 kişiyi ısırdı.

Köpeğin saldırısına uğrayanlar hastanelerde tedaviye alınırken, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itlaf ekibi köpeği yakalamak için harekete geçti. Bulaşıcı hastalıklardan sorumlu Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, “Köpeğin saldırısına maruz kalanların hepsine kuduz aşısı yapıldı ve yaraları temizlendi. Şu an durumu ağır olan kimse yok. Kuduz olup olmadığını belirlemek için köpeğin yakalanmasını bekliyoruz” dedi.


Bugün öğle saatlerinde Gölbaşı semtinde başıboş dolaşan sarı renkli bir sokak köpeği kendisine taş atan Adem Mert (7) ve Emre Durmuş’u (12) ısırdı. Çocuklar, yakınları tarafından hastaneye götürülürken, aynı köpek Libya Caddesi'nde dolaşan ikisi kadın 12 çocuğa daha saldırdı. Kanlar içinde kalan, kol, bacak ve başlarından yaralanan çocuklar, ambulanslarla getirildikleri Numune ve Palandöken Devlet Hastaneleri’nde tedaviye alındı. Pansumanları yapılan ve kuduz aşısı olan çocuklar taburcu edilirken, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler bölgedeki tüm başıboş köpekleri toplamaya başladı.

Öte yandan Numune Hastanesi’nde yaralıların durumu hakkında bilgi alan Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr., Cumhur Hakkı Çankaya, saldırıya uğrayanların kuduza karşı aşılandığını bildirdi. Ekiplerin köpeği aradıklarını belirten Dr. Çankaya, “Köpek yakalandıktan sonra bir süre gözetim altında tutulacak. Bu süre zarfında kuduz olup olmadığını belirleyeceğiz ve bu duruma göre saldırdığı kişilere tedavi uygulanacak. Şu an itibariyle durumu ağır kimse yok” diye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 14:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?