7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Sokak köpekleri kısırlaştırılıyor

SOKAK KÖPEKLERİ KISIRLAŞTIRILIYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Hayvan barınağında 200 köpek ve 30 kedi barındırılıyor.

Hayvan barınağında sokaktan toplanan hayvanların barındırıldığını ve burada her türlü aşı ve kontrollerinin yapıldığını anlatan barınak yetkilileri, sokaklarda başı boş gezen ve tehlike saçan köpeklerinde merkeze toplanarak ameliyatla kısırlaştırıldığını söylediler.

Hayvan barınağında sahipsiz hayvanların sahipliler kadar ilgi gördüğünü söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, sivil toplum kuruluşlarının ve hayvan severlerin barınakla ilgili çalışmalarda kendilerine destek olmalarını istedi.

Başkan Küçükler, “'Barınağımızda hayvanlara hastalık taraması, aşılama, tedavi, kısırlaştırma, küpeleme ve kayıt altına alma işlemleri yapılmaktadır” dedi.

Belediye olarak gönüllü sivil toplum kuruluşları ve hayvan sever dernekleri ile işbirliği içerisinde çalışmak istediklerini anlatan Başkan Küçükler, bu merkezde sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunduğunu söyledi.

Küçükler, Doğuda bir ilk olan hayvan barınağında hem bakım hem de başıboş hayvanların plansız bir şekilde üremelerini azaltmak için de kısırlaştırılma çalışmalarının devam ettirildiğini sözlerine ekledi.

SOKAK KÖPEKLERİ KISIRLAŞTIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 17:57:01
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 17:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?