4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Sokaklar kahvehane oldu

Kapalı alanlarda sigara yasağının uygulanması ile birlikte Erzurum'da kahvehaneler sokağa taşındı. Müşteri kaybetmeyi göze almayan işletmeciler çareyi oyun masalarını sokağa taşımakta buldu.

Erzurum'un Palandöken ilçesindeki Hacı Ahmet Baba Mahallesi'nde kahvehane işleten Ahmet Emin Ünal, yasak sonrası azalan müşterilerini geri kazanmak için ilginç bir yol buldu. Sigara yasağı sebebiyle içeriye girmek istemeyen müşterileri kapı önünde ağırlayan kahvehaneci Ünal, "Yaptığımız şey doğru değil. Sokak ortasında oyun oynamak iyi bir görüntü değil. Ancak müşterilerimiz sigara içmek için burayı tercih ediyorlar. Yaz aylarında belki bu sorunu bu şekilde çözebiliriz. Ancak kış döneminde böyle bir şansımız yok. Erzurum'da 2 bin 500 kahvehane var. Bunların ez az yüzde 90'ı kapanır" diye konuştu.

Sokak ortasında kurulan masada oyun oynayan ve bir taraftan da sigaralarını rahatlıkla içebilen müşteriler uygulamadan dert yanarak, "Bazı bayanlar sigaranın kokusundan rahatsız olduğunu söyleyerek yasağa destek veriyor. Biz de kendilerinin deodorantlarından şikayetçiyiz. Onlar da bizi zehirliyor. Onu da yasaklasınlar" şeklinde konuştular

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 00:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?