7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Son 50 yıldır böyle kış görülmedi

Erzurum’da son 50 yılın en şiddetli kış mevsimi yaşanırken, soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Dün gece hava sıcaklığının eksi 34 dereceye kadar düştüğü Erzurum’da sabah araçlar çalışmadı.

Enerji nakil hatlarında oluşan buz kütleleri arızalara neden oldu. İki gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışının ardından şehir merkezindeki yollarda oluşan buzlanma çok sayıda trafik kazasına sebep olurken, çatılarda oluşan dev buz kütleleri yayalar için büyük bir tehlike arz ediyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce oluşturulan buz kırma ekipleri, çatılardaki dev buz kütlelerini kırarken, cadde ve sokaklarda oluşan buzlar tuz dökülerek eritilmeye çalışılıyor.

Sabah erken saatlerde buzlanma nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Bazı araçlar ise kayarak kaldırımlara çıkınca vatandaşların çabası sonucu kurtarılabildi. Ekipler, şehir merkezindeki tüm yollarda kar ve buzla mücadele çalışmalarını devam ettiriyor.

Palandöken Kayak Merkezi’ndeki kar kalınlığının 160, şehir merkezinde ise 50 santimetreyi bulduğu Erzurum’da halen 483 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu ve Köy Hizmetleri ekiplerinin kapalı köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 13:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?