8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Sosyal Hizmetler iddiaları reddeti

Erzurum Valiliği'nin memur alımı için yaptığı mülakat sınavında sanatçı Hülya Avşar'ın ilk eşinin adının sorulduğu iddiasına cevap veren Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Kılıç, ileri sürülen olayın gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu üyesi Milletvekillerinin Erzurum ve Erzincan'daki denetlemeleri sırasında, Erzincan Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan ve mülakat sınavına giren bir genç kızın ortaya attığı, "24 Mayıs 2006 tarihinde yapılan sınavda bana Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Dalkılıç, Hülya Avşar'ın ilk eşinin adı nedir? sorusunu sordu" şeklindeki iddiası üzerine, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ve Vali Yardımcısı Mustafa Dalkılıç'ın Ankara'ya gitmeleri sonucu Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Kılıç, açıklamada bulundu. 

Müdür Kılıç, 3413 sayılı Koruma ve Bakım Altında Bulunan Çocukların İşe Yerleştirilmesi Kanunu doğrultusunda yapılan Erzurum Valiliği'ne memur alımı sınavının mülakatında adaylara, genel kültür, tarih, coğrafya, Türkçe, inkılap tarihi, felsefe ve sosyoloji alanlarında sorular sorduklarını söyledi. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi CHP Milletvekili Halil Ünlütepe'nin, mülakatta Erzincan Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan bir öğrenciye, "Hülya Avşar'ın ilk eşi kimdir?" sorusunun yöneltildiği iddiasının gerçek olmadığını anlatan Kılıç, şunları kaydetti: "Bizler mülakatta devlet terbiyesine yakışmayan soru sormadık. Ne ben, ne de diğer komisyon üyeleri bu tarz bir soruyu kesinlikle adaylara sormadık. Bu iddiayı ortaya atanlar art niyetlidir. Sınavda başarılı olamayan bir adayın iftirasıdır". 

Müdür Kılıç, kendilerinin insan haklarına saygılı kişiler olduğunun altını çizerek, komisyonda bulunan Vali Yardımcısı Mustafa Dalkılıç ve Erzurum Valiliği Yazı İşleri Müdürü Necdet Dursun'un adaylara bu tarz soru sormadığını ifade etti. Kılıç, kendisinin magazini takip eden bir yapıda olmadığını belirterek, "Ben magazinden anlamam. Magazini takip eden bir adam da değilim. Diğer komisyon üyesi arkadaşlarımın da böyle bir özelliğinin olacağını sanmıyorum" dedi. Erzurum, Erzincan, Bingöl, Artvin ve Muş illerindeki yetiştirme yurtlarında kalan ya da kalmış olan 56 adayın başvurduğu memurluk sınavı mülakatında, adaylara saygıyla yaklaşıldığını belirten Kılıç, şöyle devam etti: "Bu iddia hem şahsımıza, hem de Erzurum'a yakışmıyor. Biz mülakattaki sorularımızı KPSS sınavı sorularından ve internetten yaptığımız bir takım araştırmalardan derledik. Aklıma sınavı kazanmayan çocukların birinin iftirasından başka bir şey gelmiyor. Bu iddiayı ortaya atanlar hakkında hukuki yola başvuracağım". 

Kılıç, son olarak, söz konusu sınava 56 kişinin başvurduğunu ve 4 kişinin asıl 4 kişinin de yedek olarak sınavı kazandığını kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 17:26:29
Güncelleme :2 Haziran 2006 Cuma 17:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?