6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Söz Viyanalı yönetmende

Erzurum Devlet Tiyatrosu, 9 Ekim'de sergilenecek İki Efendinin Uşağı oyunu için Avustralya'nın Viyana kentinden yönetmen getirtti. 

Geçen yıl Kafkas Tebeşir Dairesi adlı oyundan 8 ödül alan Erzurum Devlet Tiyatrosu, 9 Ekimde sergileyecekleri İtalyan yazar Carlo Goldoni'nin eseri olan İki Efendinin Uşağı adlı oyun için her gün prova yapıyor. 

25 Ağustos'tan beri yoğun bir şekilde prova yaptıklarını söyleyen Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısı Mehmet Yıldız, "Bu yılki oyunumuz Carlo Goldoni adlı bir İtalyan yazara ait. Tiyatromuza yönetmen olarak Avustralya'nın Viyana kentinde tiyatro yaşamını sürdüren Hakan Yavaş arkadaşımız geldi. Bu oyun Commedia Dell Arte tarzında bir oyun. İtalya'da doğmuş komedi oyunu, bizim Orta oyununa benzerlik gösteriyor. Orta oyundaki gibi tiplemeler var. Asıl konusu, birbiri içine geçen, birkaç hikayeden oluşan, aşk ve evlilik üstüne güzel bir dolantı ve durum komedisi. 25 Ağustos'ta çalışmalara başladık ve 9 Ekim'de ilk oyunu sergileyeceğiz. Bunun yanında çocuk oyunları sergileyeceğiz" diye konuştu. 

Geçen yıl büyük başarılara imza attıklarını ifade eden Yıldız konuşmasına şöyle devam etti:
"Geçen yıl Kafkas Tebeşir Dairesi adlı oyunumuzdan, Türkiye genelinde, Tiyatro Eleştirmenliği Birliği tarafından yılın en iyi oyun ödülünü, Kafkas Tebeşir Dairesi Sanat Kurumu tarafından övgüye değer en iyi erkek oyuncu ödülünü aldık. Erzurum çevresinde Kafkas Tebeşir Dairesi oyunundan toplam altı ödül aldık. Bu oyunumuzda da büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum". 

Yıldız, bu yılki konusu Türkiye olan Almanya'daki Bonbiyonel Festivaline katıldıklarını, Alman yazarın eseri olan Kafkas Tebeşir Dairesi oyunu için Almanya'dan gelenlerin, oyunu izledikten sonra kendilerini Almanya'daki festivale çağrıldıklarını ve festivalde sergiledikleri oyunlarının ayakta alkışladığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 10:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?