4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

‘Sözde Ermeni Soykırımı’ konferansı

Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni ilişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Erol Kürkçüoğlu, belgelere rağmen Türk Milletinin soykırımla suçlanmasına anlam veremediklerini söyledi.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri tarafından, ‘Sözde Ermeni Soykırımı’ konulu konferans düzenlendi. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Canbolat, Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkez Müdürü Doç Dr. Erol Kürkçüoğlu, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldığı konferansta konuşan Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü öğrencisi Burak Gürboğa, “Geçmişten günümüze başlatılan Sözde Ermeni Soykırım kampanyaları büyük bir yalandan başka bir şey değildir.”dedi.

Ermenilere karşı bir kin güdülmediğini ifade eden Gürboğa, şunları kaydetti: “Biz Ermenilere karşı en küçük bir kin gütseydik, Ermeniler bu kadar büyüyemezlerdi. Bu gün Ermeniler hala varsa bizim sayemizde var. Eskiden sadıka millet dediğimiz Ermeniler bazı devletlerin oyununa gelmişler ve isyan etmişlerdir, Osmanlı Devletine ihanet etmişlerdir.”

Hocalı Katliamını anlatan Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğrencisi Erman Rahmi Tay, Ermenilerin, Hocalı katliamında kadınların karınlarını keserek, çocuğun erkek mi kız mı diye iddiaya girdiklerini ifade etti.

Tay, “Hocalı katliamında resmi rakamlara göre 613, gayri resmi kaynaklara göre ise bin 300 kişinin öldüğü açıklanıyor. O katliamlarda hiç suçu olmayan bebeler, karnında bebeğiyle anneler, yaşlılar, erkekler öldürüldü. Bu kanlı sahnelerin yaşandığı bir ülkede hala aslı olamayan Ermeni soykırımı iddiaları ortaya atılıyor.”diye konuştu.

BELGELERE RAĞMEN SESİMİZ DUYULMUYOR

Ziraat fakültesi öğrencilerinin sözde soykırımla ilgili konuşmalarını dinleyen Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkez Müdürü Doç Dr. Erol Kürkçüoğlu, Türk Milletinin tarihinde soy kırım yapmadığını söyledi. Kürkçüoğlu, “Bizim tarihimizde, bizim dinimizde hiçbir zaman sözde Ermeni soykırımı yapılmamıştır. Biz insanları asla, etnik gruba göre ayırmayız. Bizim için insanların dini, ırkı ne olursa olsun aynıdır. Elimizde belgelerimiz olmasına rağmen, sesimizi duyuramıyoruz, bizi hala soykırımla suçluyorlar.”şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 18:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?