4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Spor camiasını yasa boğan ölüm

Erzurum'da milli takım aday kadrosuna çağrılan genç kayakçı geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti.

Erzurum'da 2011 yılında yapılacak tekerlekli kayak yarışlarında mücadele edecek olan Kübra Tosun(15), Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan lojmanlar bölgesinde arkadaşlarıyla birlikte antrenman yaparken tekerlekli kayaklarıyla çalışmaya başladı. Tosun, yol kenarına parkedilmiş traktörün römorkunu göremeyerek çarptı. Bölgede bulunan görevliler ve vatandaşlar tarafından Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan genç kayakçı kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Erzurum'da spor camiasını yasa boğan olaydan sonra genç kayakçının cenazesi Yenişehir Solakzade Camii'nde kılınan namazın ardından Aziziye ilçesine bağlı Söğütlü köyünde toprağa verildi.

MİLLİ TAKIM ADAY KADROSUNDAYDI
Palandöken Gençlik Kayak Merkezi'nin sporcusu olarak diğer bir adı 'Mukavemet kayağı' olan tekerlekli kayağı yapmaya 2008 yılının son ayında başlayan Kübra Tosun, başarılı performansıyla milli takım aday kadrosuna çağrıldı. Kayak Federasyonu tarafından Bolu'da 2-15 Temmuz 2009 tarihleri arasında düzenlenen tekerlekli kayak milli takım kampına katılan Kübra Tosun, 2011'de Erzurum adına yarışmalara katılacaktı.

Genç sporcunun ailesine taziye dileklerini ileten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, kazanın başta spor çevresi olmak üzere herkesi üzdüğünü söyledi. Genç kayakçının oldukça başarılı bir performans çizdiğini ifade eden Çintimar, Erzurum'un önemli bir yeteneğini kaybettiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 23:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?